Annonce
Indland

Formodet LTF'er sigtes for at opholde sig på gaden

Betjente og et medlem af Loyal To Familia (LFT) foran Københavns Byret mandag den 9. oktober 2017.

I politiets forsøg på at tæmme Loyal To Familia er en mand blevet anholdt for at gå på gaden på Nørrebro.

For første gang siden nedlæggelsen af et forbud mod Loyal To Familia (LTF) er en person blevet sigtet for at have overtrådt sit såkaldte opholdsforbud.

Ifølge politiet går forbuddet på, at det formodede bandemedlem ikke må opholde sig inden for et specifikt areal på indre Nørrebro, hvor LTF-medlemmer ofte hænger ud.

Den anholdte kræves nu fængslet i et grundlovsforhør, oplyser specialanklager Andreas Emil Christensen.

- Det er mig bekendt vores første sag om sådan et forbud, siger specialanklageren inden torsdagens retsmøde.

Den 34-årige mand blev anholdt, da han onsdag aften klokken 20.36 opholdt sig ud for Blågårdsgade 31.

Netop den del af gaden har det formodede bandemedlem fået at vide, at han ikke må opholde sig på. Det samme gælder Blågårds Plads.

Af sigtelsen fremgår det, at manden fik meddelt forbuddet 8. november 2018, og at dette forbud strækker sig et år frem.

Den anholdte er i forvejen tiltalt for ved en anden lejlighed at have været iført en sort kasket påtrykt et hvidt "F". I anklageskriftet hævdes det, at netop det bogstav er et erstatningskendetegn for Loyal To Familia (LTF).

Denne forbrydelse skete ifølge anklagemyndigheden kort før midnat 13. september 2018 på Blågårds Plads i København.

Også i Nordsjælland er tre mænd blevet tiltalt for at videreføre den forbudte forening. Ligesom den anholdte københavner var de ifølge anklagemyndigheden i besiddelse af sorte kasketter påtrykt hvide "F"er.

De blev varetægtsfængslet 21. september og løsladt godt en måned senere. Sagen mod dem kommer for retten 3. og 11. januar.

Forbuddet mod Loyal To Familia er landsdækkende og blev nedlagt 4. september i år af Københavns Politi efter bemyndigelse fra regeringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce