Annonce
Sydfyn

Formodet krybskytteri på Nordlangeland: Beskudt dåhjort fundet død

Glen Christensen, bosiddende på Bornholm, hjalp sine forældre med høsten i Hou, da han fandt den døde dåhjort. Foto: Catrine Madelaire
Død dåhjort fundet på Nordlangeland formentlig skudt med haglgevær af en krybskytte. - Vi er ikke glade for at høre det her, siger tidligere medlem af Jægerforbundets kredsbestyrelse i Rudkøbing.

HOU: Jagtsæsonen er endnu ikke gået ind, men alligevel er der på Nordlangeland formentligt blevet skudt efter vildt. I torsdags opdagede Glen Christensen en død dåhjort på marken, som han var ved at høste.

Glen Christensen, der er bosiddende på Bornholm, er i denne tid hjemme hos sine forældre i Hou for at hjælpe til med høsten.

Familien ringede efter fundet til en jæger, der samme dag kom for at se på dåhjorten. Jægeren, der ikke ønsker at udtale sig om episoden, konstaterede ifølge Glen Christensen og hans forældre, Anne Grethe Christensen og Anders Christensen, at dyret er skudt med et haglgevær og tydeligvis ikke var død på stedet.

Familien anmeldte derefter episoden til Fyns Politi.

- Det er et stort område her, som bliver brugt til jagt, og det er et attraktivt jagtområde. Men det er jo ulovligt på denne tid af året, siger Glen Christensen.

Glen Christensens forældre bor i ”Dalen” ved Hou. Til ejendommen hører 8 hektar land, som familien driver som hobbylandbrug. Området, også kaldet Dalen, ligger mellem to store skove og er et attraktivt område for jægere.

- Der er ikke nogen, der sulter her. Når man skyder sådan en, er det kun for geviret. Det er noget svineri, siger Anders Christensen.

Familien er tilfredse med, at de har anmeldt det til politiet, men regner ikke med, at der kommer mere ud af det.

Annonce

Regler for jagt

For de fugle- og dyrearter, der må jages, er der fastsat jagttid nogle måneder hvert år, hvor jagten ikke går ud over yngelpleje eller forstyrrer dyrenes parring.

I de øvrige måneder er dyrene fredede.

Fra 1. oktober til 31. januar er det tilladt at skyde råvildt. Råbukke kan dog også jages om sommeren i perioden 16. maj til 15. juli.

Dåhjorte er på Langeland særfredet og må kun skydes i december måned for at styrke bestanden.

Første gang

Jæger Johnny Sander Rasmussen fra Lindelse, der tidligere siddet i Jægerforbundets kredsbestyrelse, fortæller, at det er første gang, han hører om krybskytter på Langeland.

- Det er første gang, jeg har hørt om det her på Langeland. Man bliver negativ. Nu kender jeg ikke omstændighederne, men umiddelbart lyder det som krybskytteri. Og det har jeg ikke meget tilovers for. Det skal stoppes, siger han.

På Langeland ligger jagtområderne tæt. Det giver ifølge Johnny Sander Rasmussen en god social kontrol med krybskytteri og er med til, at krybskytteri ifølge ham ikke tidligere har været et problem på Langeland.

- Jagterne ligger tæt herovre, så det er svært at gøre noget ulovlig, medmindre det er noget, der foregår om natten og fuldstændig under radaren. Generelt bliver der holdt øje med, hvad hinanden skyder. Det er en god kontrol, og det har fungeret godt, siger han.

Johnny Sander Rasmussen hæfter sig ved, at der er tale om en dåhjort, for de er særfredet på Langeland.

- Mange jægere skyder efter geviret, og for ikke at få skudt for mange af de store hjorte, er der indført en særfredning på Langeland, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sydfyn

5G modstander i chok

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];