Annonce
Odense

Formodet knivrøver fængslet i fire uger

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
41-årige mand, der formodes at stå bag et knivrøveri mod en Dagli' Brugs i Odense M fredag aften, er søndag blevet væretægtsfængslet ved byretten i Odense.

Ryk direkte i fængsel.

Det var beskeden fra dommeren i byretten, da en 41-årige mand fra Odense søndag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Fyns Politi ville have ham varetægtsfængslet, fordi han ifølge politiet formodes at være manden bag et røveri mod en Dagli' Brugs fredag aften.

Milan Holck Nielsen, vagtchef hos Fyns Politi, oplyser, at den 41-årige er fængslet i foreløbig fire uger.

Annonce

Anholdt uden dramatik

Fyns Politi kan ikke oplyse, hvordan den 41-årige forholder sig til varetægtsfængslingen og de sigtelser, der rejst imod ham. Det har ikke været muligt at træffe anklageren.

Men det er et røveri begået med kniv mod en Dagli' Brugs på Skovsbovænget i Odense M, hvor udbyttet blev en stak pengesedler, som den 41-årige er mistænkt for at stå bag.

Røveriet fandt sted fredag aften, og ud fra overvågningsbilleder fik Fyns Politi hurtigt dannet sig et indtryk af, hvem de skulle lede efter.

Allerede lørdag eftermiddag blev den 41-årige så anholdt uden dramatik, da en patrulje opdagede ham på Vagtstien i Odense cirka klokken 14.30.

Den 41-årige beskrives af politiet som værende fra misbrugermiljøet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce