Annonce
Odense

Formodet knivrøver fængslet i fire uger

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
41-årige mand, der formodes at stå bag et knivrøveri mod en Dagli' Brugs i Odense M fredag aften, er søndag blevet væretægtsfængslet ved byretten i Odense.

Ryk direkte i fængsel.

Det var beskeden fra dommeren i byretten, da en 41-årige mand fra Odense søndag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Fyns Politi ville have ham varetægtsfængslet, fordi han ifølge politiet formodes at være manden bag et røveri mod en Dagli' Brugs fredag aften.

Milan Holck Nielsen, vagtchef hos Fyns Politi, oplyser, at den 41-årige er fængslet i foreløbig fire uger.

Annonce

Anholdt uden dramatik

Fyns Politi kan ikke oplyse, hvordan den 41-årige forholder sig til varetægtsfængslingen og de sigtelser, der rejst imod ham. Det har ikke været muligt at træffe anklageren.

Men det er et røveri begået med kniv mod en Dagli' Brugs på Skovsbovænget i Odense M, hvor udbyttet blev en stak pengesedler, som den 41-årige er mistænkt for at stå bag.

Røveriet fandt sted fredag aften, og ud fra overvågningsbilleder fik Fyns Politi hurtigt dannet sig et indtryk af, hvem de skulle lede efter.

Allerede lørdag eftermiddag blev den 41-årige så anholdt uden dramatik, da en patrulje opdagede ham på Vagtstien i Odense cirka klokken 14.30.

Den 41-årige beskrives af politiet som værende fra misbrugermiljøet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce