Annonce
Faaborg-Midtfyn

Formodet hestemishandler for retten

Arkivfoto: Colourbox.

Broby: En formodet hestemishandler skal for retten i dag. Hun anklages for at have misrøgtet 12 ponyer i anklageskriftet. Selv siger kvinden, det drejer sig om to ponyer.

Svendborg: Formanden for foreningen Nyt Hesteliv Janne Juncker ser mange sager med misrøgt hvert år.

- Det skyldes uvidenhed og manglende empati. Folk har ikke ansvarsfølelse, de sætter sig ikke ind i dyrenes behov, og ved ikke ret meget om det. Selvom det er en lille pony, har den brug for en smed og dyrlæge. Det koster mere end folk regner med, og når det bliver for besværligt bliver dyrene kasseret. Det ser vi desværre alt for meget af.

Annonce

For lang ventetid og for korte straffe

Janne Juncker kritiserer den lange ventetid, der er på sager om misrøgt, der skal for retten.

- Det tager for lang tid, før de kommer for retten, når dyrene er vanrøgtede og så misrøgtede. Når man er så langt ude, skal man frarøves retten til at have med dyr og gøre, og så skal der ikke gå to år før de kommer for retten. Vi skal ned på en tidsperiode på 3 måneder.

Samtidig kritiserer formanden dommene. Hun mener, de er for milde.

- De får som regel ikke ret meget, når det har noget med dyr at gøre. Det bliver ikke beregnet for noget særligt. De folk skal ikke have dyr mere, eller i hvert fald ikke have nogen i meget lang tid. Det er simpelthen et retssystem, der bare ikke fungerer.

Hvad kan man gøre

Hvis man er vidne til dyr, der bliver misrøgtet er det vigtigt at melde det, understreger formanden.

- Det er vigtigt at naboer tager ansvar, og melder ting inden det går galt. Folk er ikke meget for at melde hinanden, men det er vigtigt, at man tager sig af det. Man skal være opmærksom, siger Janne Juncker.

Du kan læse mere om foreningen Nyt Hesteliv her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce