Annonce
Faaborg-Midtfyn

Formodet hestemishandler for retten

Arkivfoto: Colourbox.

Broby: En formodet hestemishandler skal for retten i dag. Hun anklages for at have misrøgtet 12 ponyer i anklageskriftet. Selv siger kvinden, det drejer sig om to ponyer.

Svendborg: Formanden for foreningen Nyt Hesteliv Janne Juncker ser mange sager med misrøgt hvert år.

- Det skyldes uvidenhed og manglende empati. Folk har ikke ansvarsfølelse, de sætter sig ikke ind i dyrenes behov, og ved ikke ret meget om det. Selvom det er en lille pony, har den brug for en smed og dyrlæge. Det koster mere end folk regner med, og når det bliver for besværligt bliver dyrene kasseret. Det ser vi desværre alt for meget af.

Annonce

For lang ventetid og for korte straffe

Janne Juncker kritiserer den lange ventetid, der er på sager om misrøgt, der skal for retten.

- Det tager for lang tid, før de kommer for retten, når dyrene er vanrøgtede og så misrøgtede. Når man er så langt ude, skal man frarøves retten til at have med dyr og gøre, og så skal der ikke gå to år før de kommer for retten. Vi skal ned på en tidsperiode på 3 måneder.

Samtidig kritiserer formanden dommene. Hun mener, de er for milde.

- De får som regel ikke ret meget, når det har noget med dyr at gøre. Det bliver ikke beregnet for noget særligt. De folk skal ikke have dyr mere, eller i hvert fald ikke have nogen i meget lang tid. Det er simpelthen et retssystem, der bare ikke fungerer.

Hvad kan man gøre

Hvis man er vidne til dyr, der bliver misrøgtet er det vigtigt at melde det, understreger formanden.

- Det er vigtigt at naboer tager ansvar, og melder ting inden det går galt. Folk er ikke meget for at melde hinanden, men det er vigtigt, at man tager sig af det. Man skal være opmærksom, siger Janne Juncker.

Du kan læse mere om foreningen Nyt Hesteliv her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce