Annonce
Indland

Formodet gerningsmand bag skyderi på Christiania er død

En betjent blev ramt i hovedet, mens en anden betjent og en civil udlænding også blev ramt af skud, da politiet onsdag aften ville anholde en mand på Christiania. Manden flygtede efter skyderiet, men blev torsdag morgen anholdt. I forbindelsen med anholdelsen blev han ramt af skud fra politiet. Fredag morgen er han erklæret død.

Manden, der er sigtet for tre drabsforsøg på Christiania, er død, bekræfter mandens forsvarer.

Den formodede gerningsmand bag skyderierne på Christiania er natten til fredag død af sine kvæstelser. Det oplyser mandens forsvarer til TV2.

- Min klient er erklæret død i nat klokken 01.42. Det er dybt tragisk, både hvad han har gjort og det, som det er endt med, siger forsvarer Jacob Kiil til tv-stationen.

Manden blev torsdag in absentia sigtet for drabsforsøg ved et grundlovsforhør.

Under skyderiet blev to politifolk og en civil ramt. Den ene betjent blev ramt i hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce