Annonce
Odense

Formodet bombe-mager og sexkrænker har skiftet navn

Den 40-årige blev kendt i offentligheden som "manden i den røde bil", før hans identitet blev kendt. Nu har han skiftet navn.

Den 40-årige mand, som har erkendt at have bortført og sexmisbrugt to piger på 10 og 11 år på henholdsvis Sydfyn og Østfyn, har taget navneforandring.

Det kom frem ved Retten i Odense, da den 40-årige mand torsdag skulle have forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

Sexovergrebene, der fandt sted to steder på Fyn sidste sommer, skræmte børnefamilier på hele øen. Og det var altså den 40-årige, der blev afsløret som gerningsmand, via de fund som politiets teknikere gjorde på mandens bopæl i forbindelse med en brand i hans lejlighed.

Af fund kan blandt andet nævnes hjemmelavet sprængstof og våben, og senere undersøgelser af computerudstyr viste sig at indeholde næsten 91.000 filer med børneporno, hvor godt en tredjedel var af den allergroveste slags.

Den 40-årige er i mellemtiden blevet mentalundersøgt, men parterne i sagen venter stadig på resultaterne. Siden sin anholdelse har han desuden siddet varetægtsfængslet i isolation, hvilket han klagede sin nød over i retten.

- Jeg har mistet alt. Familie. Venner. Fremtid. Penge. Jeg synes ikke, det er rimeligt at sidde i isolation, fordi jeg begik noget, mens jeg var psykotisk, sagde han.

Men dommeren valgte dog fortsat at varetægtsfængsle ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce