Annonce
Sport

Formel 1 vil gøre sporten CO2-neutral i 2030

Thomas Peter/Reuters

Formel 1 skal reducere klimaaftryk, når det gælder konkurrencedelen og transport af biler, melder arrangører.

Med hurtige biler og masser af brændstof indtager Formel 1 ikke førstepladsen, når det gælder klimavenlige sportsgrene.

Alligevel vil Formel 1-sporten nu være CO2-neutral inden 2030 i forsøget på at blive mere bæredygtig og klimavenlig.

Det oplyser Formel 1-arrangørerne tirsdag på sin hjemmeside.

- Når vi lancerer den første klimastrategi nogensinde for Formel 1, anerkender vi det klimaproblem, som alle organisationer bør forholde sig til, siger Formel 1-chef Chase Carey.

- Ved at udnytte det enorme talent, den lidenskab og drivkraft for innovation, som alle medlemmer af Formel 1-sporten har, håber vi på positiv indvirkning på miljøet og de lokalsamfund, vi opererer i, siger han.

Det gælder ikke blot konkurrencedelen, der skal være mere klimavenlig. Også transport af biler og udstyr verden over skal gøres mere grøn.

Arbejdet på at reducere klimaaftrykket starter ifølge arrangørerne nu, og fra 2025 vil de første ændringer kunne mærkes.

Her vil arrangørerne blandt andet fjerne brugen af engangsbestik ved arrangementerne, og affald skal sorteres og genanvendes.

Samtidig vil arrangørerne give Formel 1-tilskuere incitament til at nå til løbene på de mest bæredygtige rejsemåder.

Desuden siger Formel 1-chefen, at hybridmotorer vil spille en afgørende rolle fremover. Hybridmotorer bruger mindre brændstof - og dermed mindre CO2 - end andre biler, da de både kører på el og brændstof.

Formel E-serien, som kun bruger elektriske biler, har på det seneste givet Formel 1 konkurrence. Det skyldes, at flere producenter har flyttet sine investeringer til Formel E-serien.

Formel 1 fortsætter i denne uge, hvor der skal køres i Sao Paolo i Brasilien.

/ritzau/

Annonce
Artikel på Formel 1''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce