Annonce
Sport

Formel 1 vil gøre sporten CO2-neutral i 2030

Thomas Peter/Reuters

Formel 1 skal reducere klimaaftryk, når det gælder konkurrencedelen og transport af biler, melder arrangører.

Med hurtige biler og masser af brændstof indtager Formel 1 ikke førstepladsen, når det gælder klimavenlige sportsgrene.

Alligevel vil Formel 1-sporten nu være CO2-neutral inden 2030 i forsøget på at blive mere bæredygtig og klimavenlig.

Det oplyser Formel 1-arrangørerne tirsdag på sin hjemmeside.

- Når vi lancerer den første klimastrategi nogensinde for Formel 1, anerkender vi det klimaproblem, som alle organisationer bør forholde sig til, siger Formel 1-chef Chase Carey.

- Ved at udnytte det enorme talent, den lidenskab og drivkraft for innovation, som alle medlemmer af Formel 1-sporten har, håber vi på positiv indvirkning på miljøet og de lokalsamfund, vi opererer i, siger han.

Det gælder ikke blot konkurrencedelen, der skal være mere klimavenlig. Også transport af biler og udstyr verden over skal gøres mere grøn.

Arbejdet på at reducere klimaaftrykket starter ifølge arrangørerne nu, og fra 2025 vil de første ændringer kunne mærkes.

Her vil arrangørerne blandt andet fjerne brugen af engangsbestik ved arrangementerne, og affald skal sorteres og genanvendes.

Samtidig vil arrangørerne give Formel 1-tilskuere incitament til at nå til løbene på de mest bæredygtige rejsemåder.

Desuden siger Formel 1-chefen, at hybridmotorer vil spille en afgørende rolle fremover. Hybridmotorer bruger mindre brændstof - og dermed mindre CO2 - end andre biler, da de både kører på el og brændstof.

Formel E-serien, som kun bruger elektriske biler, har på det seneste givet Formel 1 konkurrence. Det skyldes, at flere producenter har flyttet sine investeringer til Formel E-serien.

Formel 1 fortsætter i denne uge, hvor der skal køres i Sao Paolo i Brasilien.

/ritzau/

Annonce
Artikel på Formel 1''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce