Annonce
Erhverv

Formandsvalg: Så meget tjener toppen i LO

Lizette Risgaard blev tirsdag formiddag som ventet valgt som ny formand for LO - i baggrunden den afgående formand, Harald Børsting.

Når LO's kongres tirsdag vælger ny formand, kan den afgående formand, Harald Børsting, se frem til en pensionsordning, der overgår de fleste lønmodtageres. Hans efterfølger må nøjes med en mindre favorabel ordning.

Det skriver BT.

Med en årlig pension på 604.800 kroner vil LO's afgående formand, Harald Børsting, som pensionist tjene mere, end de fleste af LO's medlemmer nogensinde kommer til. Børsting er med på den særlige såkaldte tilsagnspension, som giver ret til to tredjedele af lønnen i årlig pension.

Denne ordning blev afskaffet af LO i 2003, og den gælder derfor kun for tillidsvalgte, som blev valgt før 2003.

Harald Børstings efterfølger - sandsynligvis nuværende næstformand Lizette Risgaard - får derfor ikke samme pensionsordning. Til hendes ordning indbetaler LO 18 procent af lønnen - det samme beløb som andre tillidsvalgte i LO får i pension.

1,2 millioner i årsløn

Lønudvalget har til kongressen i Aalborg indstillet, at LO's formand skal aflønnes med 75.600 kroner om måneden. Næstformanden, der om nødvendigt træder i formandens sted, får 70.190 kroner, mens de øvrige næstformand får 68.490 kroner om måneden.

Dertil kommer et tillæg på 330.000 kroner om året til formanden, 130.000 kroner til næstformanden og 80.000 kroner om året til de øvrige næstformænd. Beløbet, der ikke er pensionsgivende, udbetales som kompensation for honorarer og vederlag for andre lønnede tillidshverv. Pengene herfra tilfalder nemlig LO - det blev besluttet i 2007.

Årslønnen til den nye LO-formand når altså op på 1.237.200 kroner.

Derudover har LO's tillidsvalgte en fri-bil-ordning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce