Annonce
Erhverv

Formandsvalg: Så meget tjener toppen i LO

Lizette Risgaard blev tirsdag formiddag som ventet valgt som ny formand for LO - i baggrunden den afgående formand, Harald Børsting.

Når LO's kongres tirsdag vælger ny formand, kan den afgående formand, Harald Børsting, se frem til en pensionsordning, der overgår de fleste lønmodtageres. Hans efterfølger må nøjes med en mindre favorabel ordning.

Det skriver BT.

Med en årlig pension på 604.800 kroner vil LO's afgående formand, Harald Børsting, som pensionist tjene mere, end de fleste af LO's medlemmer nogensinde kommer til. Børsting er med på den særlige såkaldte tilsagnspension, som giver ret til to tredjedele af lønnen i årlig pension.

Denne ordning blev afskaffet af LO i 2003, og den gælder derfor kun for tillidsvalgte, som blev valgt før 2003.

Harald Børstings efterfølger - sandsynligvis nuværende næstformand Lizette Risgaard - får derfor ikke samme pensionsordning. Til hendes ordning indbetaler LO 18 procent af lønnen - det samme beløb som andre tillidsvalgte i LO får i pension.

Annonce

1,2 millioner i årsløn

Lønudvalget har til kongressen i Aalborg indstillet, at LO's formand skal aflønnes med 75.600 kroner om måneden. Næstformanden, der om nødvendigt træder i formandens sted, får 70.190 kroner, mens de øvrige næstformand får 68.490 kroner om måneden.

Dertil kommer et tillæg på 330.000 kroner om året til formanden, 130.000 kroner til næstformanden og 80.000 kroner om året til de øvrige næstformænd. Beløbet, der ikke er pensionsgivende, udbetales som kompensation for honorarer og vederlag for andre lønnede tillidshverv. Pengene herfra tilfalder nemlig LO - det blev besluttet i 2007.

Årslønnen til den nye LO-formand når altså op på 1.237.200 kroner.

Derudover har LO's tillidsvalgte en fri-bil-ordning.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce