Annonce
Danmark

Formandsuro: V-bagland holder krisemøde i Kolding

Borgmesteren i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) mener, at det er ærgerligt, at uroen i Venstre skal fjerne fokus fra det politiske. Foto: Chresten Bergh
Krisen tager til i Venstre og nu tager partiets bagland affære. Avisen Danmark erfarer, at der på torsdag er indkaldt til møde i partiets regionsbestyrelse i Syddanmark, hvor det presserende spørgsmål ledelsens fremtid er på dagsordenen.

Tumult: avisen Danmark erfarer fra flere kilder, at formænd fra Venstres kommuneforeninger i Region Syddanmark er indkaldt til møde på torsdag den 22. august klokken 19.00 i Bramdrupdam Hallerne ved Kolding.

Den partipolitiske tête-a-tête bliver beskrevet som et regulært krisemøde, hvor det syddanske Venstre-bagland skal samles om en fælles holdning til formandsuroen, der rumsterer i partiet. Forud for partiets hovedbestyrelsesmøde den 31. august.

Hverken formanden for Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark, Leif Krarup, eller nogen kommuneforeningsformand vil kommentere mødet. Men ifølge avisen Danmarks kilder, så er det Leif Krarup selv, der har indkaldt til mødet i Kolding torsdag aften. Men spørger man hovedpersonen selv, er svaret ganske entydigt.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, skriver han i en SMS til avisen Danmark.

Annonce

Uroen i Venstre

To Venstre-medlemmer fra Roskilde skrev mandag i en kronik til Jyllands-Posten, at de krævede Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens afgang som ledere af partiet.

De mener, at den nuværende ledelse er decideret skadelig for partiet, da de har bragt partiet i en situation, hvor det reelt set er umuligt at diskutere partiets politik. Det handler mere om hvem der er loyale over for hvem.

En rundspørge, foretaget af Ritzau blandt 1172 medlemmer af partiet, fortæller, at spørgsmålet om formandskabet splitter baglandet. 277 har svaret på spørgsmålene fra Ritzau og blandt svarer 110 at Lars Løkke Rasmussen fortsat er formand ved næste valg og 108 svarer, at der er fundet en ny formand til den tid. Undersøgelsen bliver ikke set som repræsentativ, da størstedelen af de adspurgte har valgt ikke at svare.

Lars Løkke Rasmussen har i et interview med avisen Danmark erkendt, at han kunne have gjort mere for at undgå den krise, der har præget partiet efter sommerferien. Han har desuden sendt en mail til alle partiets 32.000 medlemmer, hvor han orienterer dem om situationen.

Der skal ske noget

I det syd- og sønderjyske Venstre-bagland udtrykker flere af medlemmerne deres bekymring om partiledelsen.

- Jeg synes da det er ærgerligt, at der er så meget polemik i toppen og det kalder da på, at man får fundet en løsning på det hurtigst muligt. Vi er nødt til at få skabt ro. Det (uroen, red.) er ikke nogen sten i skoen for mig i mit virke som borgmester, men det er en sten i skoen på partiet, fordi det lige nu står i vejen for, at vi kan tale politik, siger Jesper Frost (V), der er borgmester i Esbjerg.

Han forventer, at balladen i Venstres ledelse kommer til at stå øverst på dagsordenen til partiets forretningsudvalgsmøde og hovedbestyrelsesmøde næste uge, og det er flere i baglandet enige i:

- Der kommer i hvert fald til at ske et eller andet til hovedbestyrelsesmødet. Vi har jo en formand og næstformand, som skal forklare sig overfor os. Det har været en uskøn omgang i pressen, og jeg kan godt fornemme uroen blandt medlemmerne. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores parti. Luften er renset, men om hovedbestyrelsen stiller sig tilfreds, kan jeg have min tvivl om, siger formand for Venstre i Esbjerg Kommune, Jan Lagoni Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce