Annonce
Nyborg

Formanden vil på de skrå brædder

Jesper Bech Madsen er formand for Nyborg Voldspil. Men han har stadig lyst til selv at være med på scenen, og derfor mødte han til audition på slotsmøllen i weekenden. Foto: Nils Svalebøg
Jesper ​Bech Madsen vil ikke nøjes med at sidde for bordenden i voldspillets bestyrelse. Han har lyst til at komme på scenen til sommer.

Nyborg: Da instruktør Jesper Dupont og hans lederteam i weekenden holdt optagelsesprøve til forestillingen Cyrano, sprang en af deltagerne i øjnene.

Formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen, havde nemlig meldt sig til audition, og han måtte selvfølgelig lige som alle den andre håbefulde aspiranter ind foran panelet for at vise, hvad han dur til, når det gælder sang og skuespil.

Jesper Bech Madsen gik dog ikke efter en af hovedrollerne, men efter rollen som bagermesteren - en af de komiske figurer i Sebastians musicaludgave af det kendte skuespil.

- Jeg har spillet rollen for nogle år siden på Nislevgård-spillet i Otterup, sagde Jesper Bech Madsen, da han var færdig med sit indslag i salen.

- Jeg har faktisk også været på den store scene på Nyborg Vold tidligere. Men det er 33 år siden.

Jesper Bech Madsen har dog flere gange været med i vinterforestillingen på Slotsmøllen - en enkelt gang under Jesper Duponts ledelse.

- Jeg synes, det er dejligt, når formanden søger om at komme med i Cyrano. På denne måde viser han jo, at han virkelig går op i det, voldspillet handler om, siger Jesper Dupont.

Om Jesper Bech Madsen så får sin ønskerolle, må tiden vise. Instruktørteamet er endnu ikke klar til at sætte navne på rollerne til sommerens forestilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce