Annonce
Assens

Formand: Vi holder stadig døren åben

Det er Tommerp St. Varmeforsyning, der investerer i varmepumpen af hensyn til sine forbrugere, understreger formand Peter Axel Nielsen, der ikke mener, det modarbejder en senere fusion med Tommerup By's Fjernvarme. Foto: Lise Wolf
Peter Axel Nielsen, formand for Tommerup St. Varmeforsyning, mener det er helt naturligt - ja en pligt - at sikre billigst mulig varme til forbrugerne. At selskabet nu etablerer en varmepumpe i eget regi har ikke indflydelse på fusionslysten, understreger han.

- Flere af dem, der har indsendt høringssvar, mener, at to fjernvarmeselskaber, der ikke kan enes, er årsagen til, at I vælger en dårligere placering af varmepumpen, hvad siger du til det?

- Den placering, vi peger på, er hævet over enhver tvivl den mest fordelagtige. Det fremgår også af bilag fra vores rådgiver Rambøll. Vi stoler på specialisterne.

- Tommerup Bys Fjernvarme har modsat regnet sig frem til, at den anden placering er billigst.

- Der er 2,5 kilometer fra den placering vi har søgt om til solvarmeanlægget. Der vil være et varmetab på den ledning, som gør, at den bliver uinteressant. De har ikke regnet på de aktuelle tal, men på en ældre udgave.

- De mener, at fusionen med jeres beslutning rykker længere ud i fremtiden, hvad siger du til det?

- Skal vi fusionere, skal vi også have priser så tæt på hinanden som muligt. Det, at vores pris ligger højere, er det, vi håber at kunne fjerne med varmepumpeanlægget. Vi har snakket fusion også i min formandstid, og der havde vi indtryk af, at vi i fem år efter en fusion skulle betale den høje pris, og de den lave. Det synes jeg ville være svært at forklare vores forbrugere. Så der har de selv sagt, de vil vente med fusionen. Derfor sagde vi, at vi er nødt til at gøre noget for at sikre bedst og billigst mulig fjernvarme og gik ind i det her.

- Men de siger, at hvis det skal blive en del af fusionen, ville de også have været med til at træffe beslutningerne. Fjerner I jer fra en fusion med det her?

- Det er Tommerup St. Varmeforsyning (TSV), der gør det her, så er det os, der beslutter det, fordi det er af hensyn til Tommerup St.'s. forbrugere. En enig bestyrelse hos os ser det sådan, at hvis vi nærmer os prismæssigt hinanden, bliver det nemmere at fusionere. Vi har ikke fjernet os, tværtimod. Det er en suveræn beslutning for TSV. Jeg kan ikke se noget problem i, at vi får et anlæg, som gør, at vores forbrugere får lavere varmepris, der betyder, at der kun vil være få hundrede kroners forskel. Vi taler om en investering på ni mio. kroner. De er i gang med en på fire mio. kroner uden at have spurgt os.

- Ved at placere varmepumpen i stationsbyen i stedet for i I/S-regi mister I muligheden for at udnytte akkumuleringtanken, påpeger Knud Erik Lynnerup. Er det ikke uheldigt?

- Vi har ej behov for akkumulering, vi kan tænde og slukke, det er det, der er så smart i modsætning til et flisfyret værk (som i Tommerup red.), der skal bruge nogle timer på at komme op i drift. Det her er meget mere fleksibelt. Deri ligger også en del af økonomien. Tanken er, at det skal køre, når solfangeranlægget ikke leverer nok, og det gør det i fire-fem måneder om året. Vores gaskedel er også meget hurtig til at tænde. Udfordringen er bare, at det udover at svine mere, er en dyrere form for varme. Vi kan ikke se, hvorfor det skulle være fusionshindrende. De har opsagt flisvarmelevering, i konsekvens af det har vi indgået gaskontrakt. Jeg forstår slet ikke, hvorfor de blander sig i det. Det havde jeg ikke gjort, hvis jeg havde siddet deroppe. Det svarer jo til, at naboen vil blande sig i farven på din bil.

- Det er vores håb, at de falder ned på jorden igen. Vi lukker ingen døre, og vi kan stadig samarbejde om varmepumpen efter en fusion.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce