Annonce
Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Nu må Thomas Patrick Ingemansen alligevel godt siddet i panelet ved Øhavsmuseet vælgermøde om kulturpolitik. Foto: Bent Warncke.
Jakob Holm har trukket sine udtalelser tilbage, undskyldt og mener nu, at Thomas Patrick Ingemansen er hjertelig velkommen i politisk panel.

Faaborg: Nu må den omstridte, konservative byrådskandidat, Thomas Patrick Ingemansen alligevel godt sidde i panelet til et vælgermøde, som Øhavsmuseet 1. november arrangerer om kulturpolitikken i Faaborg.

Det viser sig nemlig at være en fejl, da formand for Øhavsmuseet, tidligere byrådsmedlem for SF, Jakob Holm, Faaborg, besluttede, at Thomas Ingemansen, ligeledes Faaborg, var uønsket i panelet, fordi hans kæreste, Carsten Seindal Eilertzen i et Facebook-opslag antydede, at chefen for Øhavsmuseet, Peter Thor Andersen, bør fyres.

Jakob Holm indledte mødet med at sige, at han havde begået en fejl. Det undskyldte han, og sagde, at Thomas selvfølgelig er velkommen i panelet. Det er vi tilfredse med

Kirsten Birkelund, formand for Den Konservative Vælgerforening i Faaborg-Midtfyn

Jakob Holm, der forlods havde inviteret partiernes spidskandidater til paneldebatten, begrundede afvisningen af Konservatives ønsker om at sende deres nummer tre på listen, altså Ingemansen, med, at Facebook-opslaget fra Ingemansens kæreste og samlever var "perfidt".

Annonce

Trak udtalelser tilbage

Men da historien kom frem, skabte det voldsom harme, at Jakob Holm tilsyneladende holdt Ingemansen ansvarlig for kærestens opslag, eller i det mindste ikke tog afstand fra det, især da den konservative vælgerforening, der gik i pressen med sin frustration.

Nu har Jakob Holm så ombestemt sig. På et forsoningsmøde med Thomas Ingemansen og formand for den konservative vælgerforening, Kirsten Birkelund, fredag aften, trak Holm sine udtalelser tilbage.

- Jakob Holm indledte mødet med at sige, at han havde begået en fejl. Det undskyldte han, og sagde, at Thomas selvfølgelig er velkommen i panelet. Det er vi tilfredse med, fortæller Kirsten Birkelund.

Det bekræfter Thomas Ingemansen, der før mødet havde gjort klart, at han forventede en undskyldning.

- Jeg bad om at få en undskyldning til både mig, mit parti og til Carsten, og det gav Jakob Holm, fortæller han.

- Så selv om du ikke synes, du ikke tages til indtægt for, hvad din kæreste skriver på Facebook, vil du omvendt godt bede om en undskyldning på hans vegne?

- Til hver en tid. Jeg synes, det er grænseoverskridende, hvad Jakob Holm har sagt om Carsten, så det er helt på sin plads at bede om en undskyldning for det. Den har jeg fået, og jeg har også fået at vide, at jeg er hjertelig velkommen i panelet til det vælgermøde på Øhavsmuseet den 1. november, så det glæder jeg mig til at deltage i, siger Thomas Ingemansen.

Annonce

De bærer ikke nag

Både Kirsten Birkelund og Thomas Ingemansen ser hermed sagen som afsluttet og siger, at de ikke bærer nag over den.

Det har ikke været muligt at træffe Jakob Holm fra en kommentar til afslutningen på sagen, men ifølge Thomas Ingemansen, vil Holm lørdag lægge et opslag op på Facebook, hvor han forklarer sig.

Jakob Holm har sagt undskyld og fortalt Thomas Ingemansen, at han er hjertelig velkommen i panelet for at diskutere kulturpolitik. Foto: Palle Søby

Thomas Patrick Ingemansen synes at have en evne til at placere sig i centrum for følelsesladede diskussioner. Han er formand for menighedsrådet i Faaborg og var idemanden bag en omstridt og velbesøgt fotokunstudstilling med Jim Lyngvild i Faaborg Kirke sidste år. Da han for nylig lagde op til en ny og måske permanent udstilling med Lyndvild i kirken, blev han blandt andet kaldt "en lille diktator" af et andet menighedsrådsmedlem.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Pendlere advarer DSB: Forudser parkeringskaos ved Odense Banegård Center efter nytår

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Odense

Engang var den fremtiden, men i dag vil hjemløse noget andet: Skurvognsbyen lukker endegyldigt

Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Mere kø i vente på i forvejen trafikeret vej midt i Odense

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Sport For abonnenter

Fynsk fodboldprofil skal prøve at løfte Nyborg - John Andersen sætter sig i trænersædet i det østfynske

Debat

Lægerne siger nej til at være vagtlæger i Assens, Faaborg, Middelfart og Ringe

Assens

Løsgænger trækker sig fra plads - drama i byrådet afblæst: - Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kerteminde

Unge bruger bibliotek som værested og efterlader det i dårlig stand: Det får nu konsekvenser

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Totalt svigt af TV 2's ledelse - se at få genskabt kundernes respekt

Fyn

Hvem skal have sundheds-milliarden? - Hvis det her bliver smurt ligeligt ud, kan det være lige meget

Annonce