Annonce
Odense

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense

Karina Adsbøl vil som formand for det folketingsudvalg, der besøgte Odense fredag ikke sige meget. Udvalget skulle høre, hvordan man arbejder med tvangsfjernelser i kommunen. Foto: Steen Brogaard

Hvad kommunen og folketingsmedlemmer fik ud af møde i Børn- og Ungeforvaltningen er hemmeligt

Odense: Hvis medlemmerne af Folketinget §71-udvalg ved et anmeldt besøg hos Odense Kommune fredag brugte lejligheden til at tale om sagen med børnesager, der skulle lukkes ned for at spare penge, så får offentligheden det ikke at vide.

Forud for mødet ville man hos Børn- og Ungeforvaltningen kun sige, at mødet var anmeldt, og at det var kommunens praksis på området for tvangsfjernelser, der stod på programmet.

Og efter mødet har hverken kommunen eller formanden for folketingsudvalget de store kommentarer.

Annonce

Vi har haft et møde

- Tilsynet har haft et møde med kommunens Børn- og Ungeforvaltning, hvor vi fik en orientering om, hvordan kommunen arbejder i sager om tvangsfjernelser, siger formanden for Folketinget §71-udvalg, Karina Adsbøl (DF).

Sagen om besparelser på indsatsen for udsatte børn er ikke slut endnu. Både politi og ombudsmandsinstitutionen undersøger, om der er sket brud på loven, da socialrådgiverne i kommunen fik besked på at lukke procent af alle sager.

Sagen har indtil videre kostet tre fyringer i forvaltningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce