Annonce
Kerteminde

Formand slår fast: Ikke flere dispensationer til sommerhuse i det vilde vesten

Jesper Hempler er formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune. Foto: Peter Leth-Larsen
Jesper Hempler var med til at beslutte, at der ikke skulle gives flere dispensationer i sommerhusområdet Kikkenborg. Og han har ikke ændret mening.
Annonce

Hvorfor kan Poul og Birgit ikke bare få en dispensation, lige som alle deres naboer allerede har fået?

- Det kunne man måske godt, men det der er udfordringen i den her sag, det er, at vi netop bad om, at dem der havde forhold, der ikke levede op til den nye lokalplan (i 2014, red), skulle sørge for at lovliggøre det. Og det gjorde vedkommende, der havde det her hus ikke.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at nu går der en mand og er rigtig ked af det, men det her bliver meget svært, hvis vi giver den her dispensation. Vi sagde jo netop: ”Ingen dispensation,” fordi vi ville undgå, at man hele tiden stod i den her situation, at nogle ville have lovliggjort nogle forhold, der egentlig ikke levede op til planerne. Hvis vi giver den nu, så kan man frygte, at så skrider det igen. For så kan folk henvise til, at nu har I jo alligevel givet den her.


Det bliver altid svært, når man står med en enkelt person, så kan man altid stå og tænke – kan vi nu ikke bare gøre det.

Jesper Hempler


Nu har den her sag kørt i over fem år. Har parret ikke fået en lærestreg, og nu er det på tide at få den her sag afsluttet?

- Det bliver altid svært, når man står med en enkelt person, så kan man altid stå og tænke – kan vi nu ikke bare gøre det. Men jeg synes, vi bør fastholde de principper, vi har vedtaget, og det kræver jo, at vi tager den op politisk, hvis vi skal behandle den.

Det var jo en politisk beslutning, at der ikke skulle gives flere dispensationer, så kan i vel også tage en politisk beslutning om at give Poul og Birgit en dispensation?

- Ja, hvis der skal ske noget andet, så skal der tages nogle nye politiske beslutninger, ellers står den beslutning til troende.

Hvad ville der ske, hvis I valgte at lade ned gå for ret, og alligevel gav en dispensation?

- Jeg kan ikke forudsige, hvad der vil ske. Men der kunne ske det, at der var andre, der så blev fristet til at sige: ”Nå nu de fik tilgivelse, så prøver vi altså også.” Det har vi jo set før. Det er jo almindelig brugt. Og der tror jeg, det er vigtigt, at man oplever, at det er altså slut nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce