Annonce
Kerteminde

Formand nedstemt: Kommunalt ansatte skal ikke arbejde i "svinehuset"

Strandgården i Kerteminde skal fremover huse 17 kommunalt ansatte fra ungeområdet.Arkivfoto
Uenighed i Børn- og Skoleudvalget om hvor de ansatte i ungeafdelingen skal flytte hen, når Langeskov Rådhus overgår til private hænder

Kerteminde: Det var børn- og skoleudvalgets ønskescenarium, at samtlige 23 ansatte i Kerteminde Kommunes ungeafdeling kunne blive samlet på Strandgården i Kerteminde, når Langeskov Rådhus overgår til nye ejere ved årsskiftet.

På den måde ville de ansatte være tættere på borgerne, og samtlige funktioner på området ville være samlet ét sted. Den løsning var udvalgsformand Jutta Nielsens (EL) personlige favorit.

Men sådan bliver det ikke alligevel. Syv af de ansatte er nødt til at flytte ind på den tidligere Troelskærskolen i Munkebo sammen med størstedelen af kommunens øvrige administrative medarbejdere, der er brikker i den store lokale-kabale, der skal reducere de kommunale kvadratmeter.

Det besluttede - et ikke helt enigt - børn- og skoleudvalg i denne uge.

Kræver en ny lokalplan

I modsætning til Enhedslisten og SF tror Socialdemokratiet og De Konservative nemlig ikke på, at det nogensinde bliver godt med arbejdspladser i den tidligere svinestald, kaldet "svinehuset," der var udset til formålet på Strandgården.

- Det virked -, set ud fra Ejendomsafdelingens anbefalinger - ikke realistisk, at Svinehuset nogensinde kunne blive godt. Vi mener, det er ærgerligt at sætte noget i gang, når man er usikker på, om det bliver godt. Derfor stemte vi for løsning C, fortæller Anne Fiber fra De Konservative.

Det vil koste omkring 1,3 millioner kroner at renovere og ombygge Strandgården til de 17 nye arbejdspladser. Derudover skal der laves en ny lokalplan. Men med en såkaldt administrativ dispensation, der kræver en ny lokalplan indenfor de næste tre år, kan arbejdet gå i gang allerede i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce