Annonce
Erhverv

Formand for blomsterproducenter: - Jeg kan godt forstå, Johnni giver sine påskeliljer væk

Gartner Johnni Rasmussen læssede selv masser af sine gule påskeblomster til de mange gæster. Klokken 11.40 var det slut, så var alle 100.000 blomster væk. Foto: Michael Bager
Formanden for blomsterproducenternes brancheorganisation Flora Dania, Nicoloai Abilgaard, forstår godt, når gartner Johnni Rasmussen vælger at give sine blomster væk. Formanden efterlyser hjælp fra politikerne.

Kan du forstå, når gartner Johnni Rasmussen fra Gartneriet Hanse i Stige giver sine gule påskeliljer væk i stedet for at kassere dem?

- Ja, det kan jeg sådan set godt forstå, og jeg har også selv snakket med ham. Det er klart, at vi selvfølgelig ikke opfordrer vores medlemmer til, at de går ud og giver det hele væk. Det er lidt et modsigende signal, når vi samtidigt forsøger at få de store detailkæder til at støtte os i salget af danske blomster.

Men de skulle have været til Tyskland, hvor markedet er lukket på grund af coronakrisen?

- Ja, og det er også udtryk for ren desperation og et klart forsøg på at råbe politikerne op og få nogen i tale, når man gør det, som Johnni har gjort i dag.

Der har været kritik af hans beslutning, fordi der er dem, der mener, at han går dem i bedene, som gerne vil sælge deres blomster?

- Jeg kan sagtens forstå kritikken, men man skal huske, at de blomsterløg kører på det absolut sidste, og han har svært ved at sælge dem til kæderne, fordi de er er for meget i blomst. Men vi har altså opfordret vores medlemmer til at lade være med til at gå ud og forære blomsterne væk, det er ikke nogen hemmelighed.

Han gør det jo, fordi han ikke kan sælge sine blomster til sine sædvanlige kunder i Tyskland. Alt er lukket ned. Derfor har Dansk Gartneri og Flora Dania også bedt om hjælp til branchen. Bliver I hørt?

- Der er ikke rigtig noget nyt. Vi må desværre sige, at de snakker en masse, men der sker intet konkret. Jeg ved, at Dansk Gartneri gør en kæmpe indsats, og der arbejdes på at sætte hjælpepakker sammen herhjemme, og der er også snak i EU. Der er jo også store problemer i Holland og Tyskland, så man er gået sammen for at lave fælles løsninger. Men som jeg forstår det, har de svært ved at finde en kasse, hvor vi kan passe ind.

Fra formanden for Flora Dania, gartner Nicolai Abildgaard, er der forståelse for at Gartneriet Hanse i Stige søndag forærede 100.000 usælgelige påskeliljer væk. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce