Annonce
Indland

Formand i venteposition: 14 gartnerier vil dyrke medicinsk cannabis

Jørgen K. Andersen fra det fynske gartneri Thoruplund mener, at reglerne og kravene for cannabs-dyrkning er for komplicerede. Han har valgt ikke at søge om tilladelse i første omgang.

Gartnernes fynske formand er ikke blandt de kommende cannabis-dyrkere. - Reglerne er for komplicerede, siger han.

Annonce

Lægemiddelstyrelsen ved nu hvor mange, der vil dyrke eller importere cannabis, og hvem de er. I alt 14 har søgt om tilladelse til at dyrke cannabis, og seks fynske gartnerier har overvejet at søge, oplyser Jørgen K. Andersen, der er formand for Dansk Gartneri og selv driver Thoruplund Gartneri.

- Jeg ved ikke, om de har søgt om tilladelse, og jeg kan ikke oplyse, hvem de er, siger formanden, der dog gerne siger, at han selv er en af dem, der kraftigt har overvejet at dyrke medicinsk cannabis, men endnu ikke har taget endelig stilling.

- Men jeg er i venteposition og har ikke søgt om tilladelsen. Det er et meget kompliceret regelsæt, som vi først skal dykke ned i for det kan blive aktuelt, siger Jørgen K. Andersen.

Han lægger ikke skjul på, at han synes, det er alt for svært at få lov at forsyne kræftsyge og andre alvorligt syge danskere med medicinsk cannabis.

- Medicinalbranchen og lægeforeningen er imod. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal opfinde den dybe tallerken én gang til i Danmark, når der er så mange erfaringer at trække på fra eksempelvis USA og Canada, siger han.

Medicinsk cannabis

I dag førstebehandler Folketinget forslaget om en fire-årig forsøgsordning med medicinsk cannabis, som skal træde i kraft 1. januar 2018.Man forventer, at cirka 1500 patienter i Danmark med blandt andet sclerose, kræft og rygmarvs-sygdomme kan modtage medicinsk cannabis.

Annonce

Tomat-Mads researcher

Den vej har den fynske tomat-gartner, Mads Pederen allerede kigget. Han har arbejdet målrettet på at blive godkendt til at dyrke cannabis. Det har dog ikke været muligt at træffe Mads Pedersen fra Gartneriet Alfred Pedersen & Søn i Bellinge syd for Odense.

Ud over de 14 ansøgere, der gerne vil dyrke cannabis til medicinsk brug, har fem søgt Lægemiddelstyrelsen om lov til at importere cannabis og fremstille produkter, oplyser styrelsen.

Hvis angsøgerne lever op til kravene kan de regne med at få tilladelsen inden 1. januar 2018. En af ansøgerne har dog overskredet ansøgningsfristen, og det kan forsinke behandlingen, opyser Lægemiddelstyrelsen.

I dag fredag førstebehandle Folketinget forslaget om en fireårig forsøgsordning med medicinsk cannabis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce