Annonce
Trekantområdet

Formand for S i Vejle kalder Frank Jensen 'klam karl'

Mathias Niebuhr har i et par år været formand for socialdemokraterne i Vejle Partiforening - han er rasende over partiets næstformand Frank Jensens handlemåde i København. Arkivfoto: Kaare Johansen
Mathias Kring Niebuhr priser sig på Facebook lykkelig for, at han er medlem af Socialdemokratiet i Vejle og ikke den københavnske partiforening.
Annonce

Vejle: "Jeg priser mig lykkelig for, at jeg er medlem af Socialdemokratiet i Vejle og ikke i København."

Sådan skriver formanden for Socialdemokratiet i Vejle, Mathias Kring Niebuhr, i en kommentar på sin Facebook-profil mandag formiddag.

Her deler han et opslag fra netavisen Pio, der fortæller, at Københavns overborgmester Frank Jensen, der samtidig er næstformand i Socialdemokratiet, har delt et opslag, hvor DSU-formanden for København, Cecilie Sværke, opfordres til at trække sig, efter at hun er stået frem med sin oplevelse af Frank Jensens opførsel ved et 1. maj-arrangement sidste år.

Mathias Kring Niebuhr mener, at Cecilie Sværte har optrådt modigt og sobert:

"Hun har kritiseret Frank Jensen for hans upassende opførsel, som jeg ved en enkelt lejlighed har været så uheldig at se med egne øjne," skriver Matias Nibuhr - inden han i sine afsluttende bemærkninger glæder sig over, at han er medlem i Vejle og ikke i København. For som han tilføjer:

"Så ville jeg godt nok skamme mig over at have sådan en magtsyg, kvindefjendsk og klam karl som spidskandidat til det næste kommunalvalg. Føj."

Annonce

Mangel på respekt

Da Vejle Amts Folkeblad fanger Mathias Kring Niebuhr for en kommentar, kort efter at opslaget er lagt på Facebook, uddyber han sin kritik:

- Jeg har svært ved at se, at vi i et parti, der går ind for ligestilling og fællesskab har plads til en næstformand, der har så lidt respekt for andre. Og det er præcis det, det handler om - mangel på respekt- når man tror, at man kan rage på andre, som man vil.

Mener du, han bør trække sig som næstformand?

- Jeg synes i hvert fald, at partiledelsen skal overveje, om det er det, vi vil signalere udadtil, siger lokalformanden.

Du skriver, at du selv har oplevet Frank Jensen opføre sig upassende?

- Jeg har oplevet, hvordan Frank Jensen er i forhold til at søge ung kvindelig opmærksomhed - ikke at han har været krænkende.

Annonce

Har tjekket med lokal spidskandidat

Som lokalformand i Vejle har Mathias Kring Niebuhr også en rolle at spille ved det kommende byrådsvalg. Af samme grund har han på forhånd skrevet til partiets lokale borgmesterkandidat, Martin Sikær, for at sikre sig, at der ikke kunne rejses lignende anklager:

- Det har Martin forsikret. Jeg kunne ikke forestille mig, at det var tilfældet, men jeg er nødt til at være helt sikker. Jeg kan ikke stå op og anbefale nogen, hvis de ikke har samme værdier som jeg selv, når det gælder respekt for andre mennesker, siger Mathias Kring Niebuhr.


Jeg vil være ulykkelig, hvis nogen oplevede det samme i Vejle Partiforening.

Mathias Kring Niebuhr, formand for Vejles socialdemokratiske partiforening


Som homoseksuel har Vejle-formanden selv oplevet fordomme. Det er efter hans egen vurdering også en af årsagerne til, at han bliver så vred over de sager, der er kommet frem:

- Jeg tror, jeg ser det klarere, hvordan de kvinder, der har kæmpet for et bedre Danmark og bevægelsen oplever mangel på respekt. Jeg har selv oplevet, hvordan jeg har været nødt til at bevise, at jeg er berettiget til at udtale mig.

-

Frank Jensen meddelte på et pressemøde her til middag at han trækker sig fra alle sine politiske poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce