Annonce
Assens

Formand for Net-Ball-projektet: Det er ærgerligt

Erik Roskjær, formand for foreningen Net-Ball er ærgerlig over, Net-Ball-projketet så at sige gik i nettet. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Erik Roskjær, formand for foreningen Net-Ball, er ærgerlig over, at det storstilede byprojekt i Haarby ikke bliver til noget, efter projektet er lagt død, fordi pengene ikke kunne findes. Her svarer han på flere spørgsmål om nedlukningen af Net-B

Net-Ball bliver ikke til noget. Hvad siger du til det?

- Det er skuffende. Det er ærgerligt, vi ikke kunne finde finansieringen. Omvendt må vi sige, at når der ikke er penge til det, nytter det ikke noget, vi står og siger, vi vil have det. Det skulle være i Haarby, så det er lidt ærgerligt, når vi har Peter Lassen (grundlægger af møbelvirksomheden Montana, hvis kvadratiske aluminiumskasser skulle indkapsle landinspektørboligen på Linien 2, red.). Og vi har brugt så meget tid og kræfter på det. Men der er ingen fonde, der har meldt tilbage. Men jeg glæder mig over, huset på Linien 2 har fået liv og ikke blev til et supermarked eller autoværksted. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for, det kan videreføres til Haarby og omegns glæde og gavn. For både kulturliv og foreningsliv. Så det er ikke helt spildte kræfter. Men selvfølgelig har der været brugt meget krudt på det.

I nedlægger foreningen Net-Ball. Hvornår?

- Det er sådan set sket nu.

I har vel stadigvæk råderetten over huset på Linien 2 (som foreningen fik over en treårig periode i 2015 af kommunen)?

- Råderetten over huset har vi ligesom måttet afmelde. Men i samme moment har vi skrevet et brev til Kultur- og Fritidsudvalget om en forhandling om, hvorvidt brugsret og råderet kan blive videreført i Haarby Lokalråds regi. Ena Nørgaard (formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune, red.) har skrevet tilbage, hun også på en eller anden måde synes, huset skal bevares. Om det så lige er i vores regi, det ved vi ikke 100 procent. Hun var umiddelbar positiv. Vi tager en forhandling med udvalget til august.

Men har I på sigt nogle tanker med huset som et samlingssted for byen, hvis vi ser længere frem?

- Det håber jeg da meget, vi har fået skabt grobund for. I dag bruges det af handelsforeningen og Haarby Lokalråd, en jagtforening, og vi har ryge-stop-kurser og aftenskole. Jeg tænker mig, det skal være byens hus, der skal bruges ad hoc. Det håber vi meget, det kan. I lokalrådets regi. Vi håber på en aftale, hvor kommunen betaler de basale ting - lys, vand og varme - og at det så overgår som et kultur- eller foreningshus for Haarby og omegn. Men der er ingen garanti. Men jeg tror, der er stor opbakning fra Haarbys borgere.

Annonce

Linien 2

Landinspektørboligen, som er fra 1870 og ligger i krydset Algade/Linien, havde en central rolle i Net-Ball-projektet.I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed i Haarby. I 1900 købte og indrettede han sig på Linien 2.

Dreslette Sparekasse fik senere en filial i huset, mens Holger Jacobsen, søn af H.P. Jacobsen, overtog huset i 1928. Han var også landinspektør, som sin far.

I 1964 rykkede landinspektøren sit kontor hen til butikstovet, hvorefter den gamle Haarby Kommune købte bygningen.

Den blev siden været brugt som bl.a. dagcenter, legestue og som kommunal ungdomsklub.

I 2010 ville Assens Kommune gerne sælge ejendommen. Rema 1000 ville gerne flytte ind og rive den gamle bygning ned og erstatte den med en ny discountbutik.

Men de planer strandede efter lokal modstand og pga. de trafikale forhold.

I efteråret 2015 fik foreningen Net-Ball råderetten i tre år over Linien 2 af kommunen.

Landinspektørboligen på Linien 2. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Net-Ball

Planerne om det såkaldte Net-Ball i Haarby blev præsenteret i 2014 af flere initiativrige borgere i byen i kølvandet på byprojektet "48 timer".Den gamle landinspektørbolig fra 1870 på Linien 2 i Haarby skulle i Net-Ball indkapsles via - i starten - 38.016 kvadrater i aluminium. Det skulle være et vartegn for byen, turister og handlende.

Net-Ball var tegnet af Peter Lassen, møbelvirksomheden Montanas grundlægger. Virksomheden ligger i Haarby.

Net-Ball skulle være 12 meter højt og lyses op om aftenen. Farverne skulle variere.

Senere blev projektet udvidet: Der skulle også bygges en teatersal bag hovedbygningen, formet af kunstneren Bjørn Nørgaard. Den skulle bruges af Haarby Amatør Teater og til udstillinger og arrangementer.

Anlægssummen løb op i ca. 20-25 mio. kr. for Net-Ball. Både kommune og fonde skulle støtte økonomisk, var tanken.

Sådan var en af tankerne, Net-Ball kunne se ud, da kunstneren Bjørn Nørgaard blev tilknyttet projketet i 2014. Net-Ball, med sine aluniniumskasser omkransende landinspektørboligen på Linien 2 bagest, og forrest teatersalen, Bjørn Nørgaard skulle tegne. Intet af det blev til noget. Illustration: Boldsen & Holm Arkitekter/Net-Ball
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce