Annonce
Nordfyn

Formand for lukket teaterforening: - Det er ikke nogens skyld

Birgitte Pliniussen og Bjarne Dalhøj har været to af de drivende kræfter bag Ramazang. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Bjarne Dalhøj, formand for den nu lukkede teaterforening Ramazang, anfører, at der ligger en række faktorer til baggrund for lukningen.

Nordfyn: Lå der en enkel og nem forklaring bag, ville det måske også have været nemmere at bevare teaterforeningen Ramazang.

Men, anfører Ramazang-formand Bjarne Dalhøj, forklaringen på, at den 21 år gamle nordfynske kulturinstitution lukker, er mere kompleks end som så.

Er det kommunens skyld? Nej, det er det ikke, understreger han. Ønsket var at drive Ramazang videre med tilskud via folkeoplysningsloven. Men før, at det blev afklaret, valgte man at sige stop.

Ungdoms- og musikskole, som drives af lønnet personale, har heller ikke just bidraget til Ramazangs fortsatte virke, der baserer sig på frivillige kræfter.

- Det er snart et fuldtidsarbejde at drive en frivillig forening, siger Bjarne Dalhøj og betegner konkurrencen fra kommunen som en medvirkende faktor.

- Vi har i mange år haft et rigtigt godt samarbejde med kommunen, men de har nogle muligheder, vi ikke har. Og akkurat som alt andet strammer til i det offentlige, strammer tilskudssystemet også til.

Annonce

En medvirkende faktor

Mange af Ramazangs frivillige kræfter har stort set været med gennem alle årene, og Bjarne Dalhøj erkender også, at det er blevet mere udfordrende at holde skruen i vandet.

For år tilbage havde Ramazang gerne 40-50 børn involveret ad gangen. Det tal er dalet og dermed også medvirket til, at fundamentet er begyndt at vakle.

Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, kalder det "meget trist", at Ramazang lukker. Hun mener umiddelbart ikke, at man fra politisk hold kunne have understøttet foreningen mere. På det faktuelle plan og som en af årsagerne hæfter hun sig ved, at færre børn har benyttet Ramazang de senere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce