Annonce
Kerteminde

Formand for handicapudvalget i Kerteminde: - Vi overholder loven

Britt Pedersen er formand for handicapudvalget i Kerteminde. Arkivfoto
Britt Pedersen (S) er overrasket over, at nogle beboere mistrives på Fregatten, men vil gerne gå ind i sagen.

Pårørende til beboere på støttecentret Fregatten i Munkebo fortæller, at de mange besparelser på de handicappede grænser til omsorgssvigt, og at nogle er begyndt at mistrives. Er det en tilfredsstillende måde at behandle samfundets svageste på?

- Nej, ikke som du fremstiller det der. Det er ny viden for mig. Det er ikke den opfattelse, jeg har af det, der foregår på støttecentrene.

Er det en tilfredsstillende politisk målsætning at have, at de her mennesker skal bare have mad i maven og tøj på kroppen. Har man slet ingen drømme om, at de skal have en selvstændig tilværelse og klare sig bedre?

- Det er mit indtryk, at lovgivningen bliver overholdt. Der er ikke en eneste borger, der bor på et støttecenter, uden der er pædagogisk tilsyn, støtte og hjælp hver eneste dag. Det pædagogiske personale arbejder med borgerne på, at de skal blive så selvhjulpne som muligt. Og det er ikke altid det samme, som de pårørende ønsker. Det er vigtigt, at vi respekterer borgernes ret til af egen fri vilje at sige til og fra. Det er ikke altid, de lige ønsker lave mad med en pædagog. Nogen gange vil de bare være for sig selv og sidde foran en skærm.

De pårørende fortæller, at deres opfattelse er, at de senere år er det gået den helt forkerte vej med deres sundhed. Hvad tænker du om det?

- Jeg tænker, det er da skidt. Det må vi have snakket om og gjort noget ved. Både politisk og med Handicaprådet. For hvad gør vi ved det? Hvis ikke borgerne vil ned og spise i støttecenteret, så har de jo friheden til at gå ned og handle i Netto i stedet for. Vi skal huske, at der er ikke nogen, der kan sige, at de SKAL gå over og spise i støttecentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce