Annonce
Erhverv

Formand for Fyns Maritime Klynge: - Giv håndværket status igen

Jytte Jykinewsky er formand for Fyns Maritime Klynge, og partner i virksomheden OMT - Odense Maritime Technolgy. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jytte Jyrkinewsky giver fire bud på, hvordan det blå Danmark kan få vakt interessen for branchen hos flere piger - og drenge
Annonce

Brødtekst

1 Omtale - som medicinalindustrien

Medicinalindustrien har formået at få unge mennesker til at stå i kø for at komme ind i den branche. Den har været dygtig til at fortælle om alle de spændende karriereveje, der er. Det blå Danmark skal blive bedre langt dygtigere til at fortælle, hvor mangfoldigt, man kan komme til at arbejde i den her branche. Jeg tænker ikke, der er ret mange ord, man kan sætte på medicinalindustrien, som man ikke også kan sætte på det blå Danmark. Vi har bare ikke været gode nok til at få det fortalt. Det skal vi blive.

2 Knyt skoler tæt sammen

Vi skal have introduceret de tekniske fag og håndværkerfagene for eleverne - ikke mindst pigerne - allerede i folkeskolen - i 7.-8. klasse. Der skal være dygtige folk til at fortælle, hvad erhvervslivet kan byde på, og der skal være en tættere tilknytning mellem folkeskolen og erhvervsskolerne og folkeskolerne og universitetet, så tror jeg sagtens, man kan få vakt pigernes interesse.

3 Giv håndværket status

I mange år har det været lavstatus for et ungt menneske at søge en uddannelse som håndværker. Det blev pludselig det, alle kunne blive, hvis man ikke var uddannelsesegnet. Vi skal sørge for at italesætte, at de håndværksmæssige uddannelser er ligestillede med andre ungdomsuddannelser og giver ligeså mange muligheder for videreuddannelse og karriere.

4 Åbne virksomheder

Vi skal som specialvirksomheder være dygtige til at tage de unge mennesker i praktik - vi må være med til at skole dem og uddanne dem og give dem interesse for vores fag. Det har robotklyngen i Odense f.eks gjort. Det har haft rekrutteringsproblemer, fordi der ikke har været nok arbejdskraft at tage af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce