Annonce
Indland

Formand for Dansk Metal: - Det er lykkedes at råbe politikerne op

Formand for Dansk Metal, Claus Jensen, har længe kæmpet for at få udbygget Den Fynske Motorvej. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Formand for Dansk Metal, Claus Jensen, er begejstret for udbygningen af Den Fynske Motorvej. Han savner dog en målrettet indsats i forhold til pendlerne.

Hos Dansk Metal glæder man sig over, at regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget, at Den Fynske Motorvej skal udbygges med et tredje spor hurtigst muligt.

- Vores medlemmer er nogle af dem i Danmark, der pendler mest. Det betyder rigtig meget for dem, at de kan komme nemt frem og tilbage fra arbejdet i stedet for at bruge en ekstra time hver vej, fordi de skal holde i kø på motorvejen. Derudover vil vores servicebiler spare tid, og det giver en højere produktivitet, siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Claus Jensen, der selv er bosat på Nordfyn, har tidligere været ude med riven i forhold til inddragelsen af nødsporet, som han så som "en lappeløsning, der ville skubbe den rigtige løsning bagud i køen." Denne forudsigelse ser ikke ud til at gå i opfyldelse, og det er kun glædeligt.

- Det er lykkedes at råbe politikerne op, mener han.

Mindre broafgift til pendlerne

Udover at udbygge det tredje spor vil regeringen sænke broafgiften med 25 procent. Claus Jensen byder dette velkomment, men han savner en mere målrettet indsats til dem, der krydser broen jævnligt.

- Ham fra Spanien, der én gang i sit liv skal til Stockholm, han vil køre over Storebæltsbroen, lige meget hvad prisen er. Så jeg ærgrer mig over, at der ikke er tale om en ekstraordinær nedsættelse for dem, der dagligt krydser broen for at komme til og fra arbejde, siger Claus Jensen.

Broafgiften sænkes kun for personbiler og ikke for lastbiler. Det er ærgerligt, men det er ikke et stort problem, mener Claus Jensen.

- Det ville være rigtig godt, hvis det også blev billigere at transportere varer over Storebælt. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men jeg synes, det vigtigste er at gøre det billigere for pendlerne, siger Claus Jensen.

Sent fredag eftermiddag besluttede regeringen og DF at ændre aftalen, så rabatten over Storebælt også gælde for lastbiler og togpassagerer.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce