Annonce
Kerteminde

Formand efter kritik af ledelsesform i styregruppe: - Jeg kan ikke nikke genkendende til manipulation

Kerteminde Kommune skal spare 9,4 mio på ældre-, handicap- og psykiatriområdet i 2022.
To af repræsentanterne fra en styregruppe i Kerteminde Kommune, der skulle komme med besparelsesforslag på handicapområdet, kalder ledelsen diktatorisk og manipulerende. Det er ikke den oplevelse, formand for styregruppen, direktør Anders Bjældager, sidder tilbage med.

Kerteminde: Ledelsen i den styregruppe, der skulle komme med besparelser på handicapområdet er blevet mødt af kritik. Ifølge borgerrepræsentanterne var direktør Anders Bjældager diktatorisk og manipulerende i sin ledelsesstil. Det kan direktøren ikke nikke genkendende til. Især har han svært ved at se, hvordan ledelsen har været manipulerende.

- Jeg har meget svært ved at se, at vi skulle have været manipulerende. Hver gang, der er blevet efterspurgt data, har vi leveret dem, såfremt de kunne leveres.

En del af kritik gik især på adgang til vigtige tal, så der kunne laves beregninger og sammenligninger med tidligere år, og en af repræsentanter følte, at der blev tilbageholdt information. Det er ikke tilfældet, siger Anders Bjældager.

- Det kan jeg ikke nikke genkendende til. Vi har fremlagt den viden og de data, vi havde. Der er ikke foregået en proces med ting, de ikke har haft adgang til.

Annonce

- Jeg har sat nogle klare rammer op for gruppens arbejde

Repræsentanter i styregruppen har oplevet ledelsen som diktatorisk. Selv siger Anders Bjældager, at han været tovholder på gruppens opgave, men at han ikke har oplevet det som diktatorisk.

- Det har jeg ingen oplevelse af, men de må jo vurdere, hvordan den oplevelse har været. Vi har haft nogle dialoger i styregruppen om, hvad der var gruppens mandat og ramme på det, der er givet politisk, og der har jeg selvfølgelig været ret præcis på, hvad det er, vi har fået mandat til.

I alt skulle styregruppen finde besparelser på 9,4 millioner kroner frem til 2022.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce