Annonce
Assens

Formand: - Dybt problematisk at finde 11 millioner mere

- Jeg har ikke fantasi til at pege på, hvor vi skal finde de 11 millioner kroner henne, siger Charlotte Kjær (S), formand for Social og Sundhed, om opgaven med at lave et råderumskatalog på to procent af udvalgets økonomi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Charlotte Kjær (A), formand for udvalget Social og Sundhed, mener, at det er dybt problematisk, at Økonomiudvalget har besluttet, at hvert fagudvalg allerede nu skal gå i gang med at finde hypotetiske besparelser, som kan ligge klar til det kommende budgetarbejde.

- Det er for mig at se dybt problematisk, at vi skal finde 11 millioner kroner, inden vi har effektueret de store besparelser, der allerede er besluttet.

Sådan siger Charlotte Kjær (A), formand for udvalget Social og Sundhed, om den opgave, som Økonomiudvalget i Assens Kommune har pålagt alle fagudvalg.

Hvert fagudvalg skal finde et råderumsbeløb på to procent, som kan bruges, hvis der i forbindelse med Budget 2020 skal lappes økonomiske huller.

Udvalgene Social og Sundhed og Uddannelse, Børn og Familie skal finde de største beløb i form af henholdsvis 11 millioner og knap 15 millioner.

- Det kan godt være, at de (forslagene i råderumskataloget, red.) ikke kommer i spil, men hele den usikkerhed, der bliver sat gang i igen, gør ondt på mig. En besparelse oven i de allerede fundne besparelser betyder ringere service og endnu dårligere velfærdsydelser, siger Charlotte Kjær.

Annonce

DF med forbehold

Socialdemokratiet stemte imod imod forslaget om råderumskataloger i Økonomiudvalget og pegede i stedet på, at Uddannelse, Børn og Familie og Social og Sundhed skal fritages, fordi der i forvejen har været så store besparelser i 2018.

I Økonomiudvalget tog Jens Henrik Thulesen Dahl på vegne af Dansk Folkeparti forbehold.

- Vi ikke kan se, at det giver mening at arbejde med et råderum, når vi står med de kæmpe besparelser, som udvalgene står overfor lige nu. De er voldsomt svære at nå frem til på en bare nogenlunde fornuftig måde i forvejen. Så at forestille sig, at man skal finde en masse mere, man skal prioritere i, er simpelthen urealistisk.

- Når vi på skoleområdet siger, at der skal findes råderum, så kan det kun ende i forslag om at spare x antal kroner per barn. Der er vi jo ikke et sted, hvor det overhovedet er noget, vi skal diskutere, synes vi.Så det urealistiske i at begynde, når vi har den situation, vi har. Det er ikke sparet endnu, så der er jo fortsat en opgave i at få det på plads i 2019, for det nødvendige er ikke nået med de ting, der er gjort, forklarer Jens Henrik Thulesen Dahl forbeholdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce