Annonce
Assens

Formand: Der er få tandlæger, og de flytter ikke til mindre byer

Det overrasker ikke formanden for Tandlægeforeningen, at Assens kan have udfordringer med at finde nye kommunale tandlæger

Tandlægerne hænger ikke længere på træerne, og slet ikke, hvis de også skal hyres i mindre byer, der ligger længere fra de store universitetsbyer.

I Assens Kommune er man blevet nødt til at lave en venteliste for at afhjælpe de problemer, der er opstået, fordi tre tandlæger af forskellige grunde ikke er til rådighed. Problemet med at finde nye tandlæger er ikke et problem, der overrasker formand for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg.

- Der er en generel landsdækkende tendens til, at det er svært at få besat tandlægestillinger udenfor de større byer. Det er ikke kun på Fyn, men også i Sønderjylland, Vestjylland, på Lolland-Falster og Vestsjællad. Det er især et problem for de kommunale klinikker, men også de private har svært ved at finde folk, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Nogle vil sige, at der ikke er brug for så mange tandlæger, fordi tandsundheden er vokset. Men mængden af opgaver falder ikke, det er arten af opgaver, der har ændret sig. Der er jo i samme periode kommet færre tandløse, flere ældre, der har deres egne tænder.

Freddie Sloth-Lisbjerg, formand for Tandlægeforeningen

Færre tandløse

Problemet, man ser med rekrutteringen i de mindre byer, er et symptom på et større problem indenfor tandlægebranchen. Prognoser siger, at der de næste 15-20 år vil være omkring 20 procent færre tandlæger i Danmark, hvis der ikke bliver gjort noget. Og den mangel går især udover de mindre byer, fordi de tandlæger, der er, ofte vælger at blive tæt på de større byer.

- Nogle vil sige, at der ikke er brug for så mange tandlæger, fordi tandsundheden er vokset. Men mængden af opgaver falder ikke, det er arten af opgaver, der har ændret sig. Der er jo i samme periode kommet færre tandløse, flere ældre, der har deres egne tænder. Så der er større behov for forebyggende, kontrollerende og behandlende opgaver, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

På grund af den snarlige mangel på tandlæger, har Tandlægeforeningen i samarbejde med Praktiserende Tandlægers Organisation og Ansatte Tandlægers Organisation allerede rettet en henvendelse til Sundheds- og Undervisningsministerierne med det formål at få uddannet flere tandlæger.

- Vi har indtil videre ikke fået meget positiv respons på det, så i sidste uge sendte vi den også til Folketingets Sundhedsudvalg, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Freddie Sloth-Lisbjerg henviser blandt andet til tidligere rapporter, der understreger, at man skal øge antallet af optagelser på uddannelsen, men indtil videre står det tal stadig på 120, som det har gjort i flere år.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

I morgen får Enghaveskolen ny leder: Men det er der ikke ret mange, der opdager!

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Annonce