Annonce
Odense

Formand bryder tavsheden om Windells bestyrelsespost: - Andre havde nok valgt selv at trække sig

Claus Houden afviser, at sagen om Søren Windells fremtid i bestyrelsen for Nordatlantisk Hus er del af noget partipolitisk opgør mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Efter at have skabt tvivl om, hvorvidt Søren Windell (K) med en betinget fængselsstraf fra 2007 kunne blive i bestyrelsen for Nordatlantisk Hus, vil formand Claus Houden (V) nu have ro om huset og lader Windell beholde pladsen. Men Houden fremhæver, at andre i en lignende situation nok selv havde trukket sig.

Claus Houden, hvorfor har du som formand for Nordatlantisk hus overhovedet interesseret dig for en dom, Søren Windell fik for 14 år siden, og hvor straffen for længst er udstået?

- Helt entydigt fordi vi i Nordatlantisk Hus har vedtægter, hvor der står, at hvis du har strafbare forhold og er under konkurs, skal du træde ud af bestyrelsen. Oplysningerne om Søren Windells forhold kommer som lyn fra en klar himmel, og derfor satte vi det på dagsordenen til vores ordinære bestyrelsesmøde. Vi vidste ikke noget om det.

Men dommen ligger rigtig mange år tilbage, og man skal vel også have en mulighed for at komme videre i livet?

Annonce

- Ja, bestemt. Selvfølgelig tror vi på de retsprincipper om, at man skal have lov til at komme videre, og derfor har vi også sat et punktum nu.

- Vi synes, Søren Windells personlige forhold overskygger det formål, vi har i Nordatlantisk Hus, og vi har brug for at få ro omkring huset. Men i andre bestyrelser med så meget støj omkring en person havde vedkommende nok selv trukket sig for ikke at lade det gå ud over den virksomhed eller organisation, man er i bestyrelse for.

- Det har Søren Windell så valgt ikke at gøre, og så har vi som bestyrelse haft brug for at finde ud af, hvilken vej vi skulle gå.

Så du mener, Søren Windell selv skulle have forladt bestyrelsen?

- Jeg vil ikke bestemme over, hvad han skal, men i de fleste andre bestyrelser, jeg har kendskab til, ville folk selv stoppe samarbejdet, og det havde jeg måske troet, at Søren Windell også ville gøre. Men det gjorde han ikke

Igen: Havde du foretrukket det?

- Det har jeg ingen holdning til.

Du fortæller, I baserer jeres beslutning om at lade Windell blive i bestyrelsen på en juridisk vurdering, I fik fra Borgmesterforvaltningen allerede i sidste uge, hvor meldingen var, at Windell kan blive siddende. Hvorfor er det så først nu, I bestemmer jer?

- Vi er en bestyrelse, der skal tale sammen, og det er der noget logistik i. Og så ligger der i svaret fra Odense Kommune ikke en vurdering af paragraffen om værdighed, som vi også har i vores vedtægter. Det har vi haft behov for lige at standse op ved.

Er det her i virkeligheden et partipolitisk angreb på Konservative i et valgår, hvor Konservative står bedre i de landspolitiske målinger end Venstre?

- Nej, det er det ikke på nogen måde. Det er en helt forkert præmis at lægge ned over det. Vi har normalt et godt samarbejde i byrådet, og jeg har ene og alene bestyrelsesformands-kasketten på i den her sag. Vi har ikke brugt det som et afsæt for en intern kamp mellem Venstre og Konservative. På ingen måde.

Men sådan er der nogle, der opfatter det. Hvordan vil du betegne forholdet mellem V og K ovenpå det her?

- Jeg vil sige det på den måde, at det den sidste uge har virket anstrengt, fordi der er blevet kørt så kraftigt på vores forhold i Venstre til nogle retsprincipper, og det, synes jeg, er kørt af sporet og er uden for rammerne. Men generelt har vi en god linje sammen som opposition, og jeg synes, vi skal slå en streg over det her og komme videre, for vi har et kommunalvalg, vi skal vinde sammen.

Så I står stadig skulder ved skulder i den valgkamp?

- Det gør vi. Nu har vi haft et ordentligt slag her, og nogle vil sige, det har været for voldsomt, men omvendt er vi også videre, og så er der en ny blå himmel, der kan åbne sig for os.

Nu har den her sag vist sig at skabe større splid i blå blok, end I i Venstre måske havde regnet med. Hvilken rolle spiller det i beslutningen om at lade Søren Windell blive i den nordatlantiske bestyrelse?

- Jeg har én kasket på i den her sammenhæng. Og det er fondsbestyrelsesformandens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce