Annonce
Faaborg-Midtfyn

Formand beskyldt for at være diktator: Lyngvild sad på pinebænken til skænderi i menighedsråd

Jim Lyngvild blev intenst diskuteret på menighedsrådsmødet i Faaborg torsdag aften, hvor han selv var inviteret med af to af rådsmedlemmerne. Det var lidt i strid med proceduren at lade ham få taletid, men det fik han nu alligevel. Foto: Torsten Cilleborg
Menighedsrådsmedlemmer er sure over, at formand Thomas Ingemansen har indledt drøftelser med Jim Lyngvild om en mulig permanent udstilling i Faaborg Kirke, før de er taget med på råd.

Faaborg: Kunstneren Jim Lyngvild blev holdt på pinebænken som tilhører til menighedsrådsmødet i Faaborg i torsdag aften, mens rådsmedlemmerne højlydt skændtes om ham og skældte ud på formand Thomas Ingemansen.

Flere af rådets medlemmer er ærgerlige over, at Thomas Ingemansen allerede nu har dagsordensat snakken om, hvorvidt manden bag den succesfulde udsmykning i kirken sidste år skal have en permanent udstillingsplads i Faaborg Kirke, når den næste år står færdigrenoveret.

Jim Lyngvild er nærmest blevet kirkens svar på Harry Potters Voldemort. Siger man navnet, har man sluppet ondskaben løs.

Jim Lyngvild om Jim Lyngvild

Og stor irritation skabte det, at Thomas Ingemansen forud for mødet i et interview i avisen fortalte, at han allerede har talt med Jim Lyngvild om mulighederne for et nyt samarbejde.

Annonce

Kaldte formand diktator

Dermed foregreb han begivenhedernes gang, mente blandt andre menighedsrådets bygningssagkyndige Lars Dibbern.

- Det kan du ikke være bekendt, sagde han henvendt til formanden, som han indledte mødet med at kalde ham "en lille diktator", et udsagn, der blev mødt med et langt, isnende blik fra Ingemansen.

Formand Thomas Patrick Ingemansen kom under beskydning i menighedsrådet, fordi han har drøftet mulighederne for et nyt samarbejde med Jim Lyngvild, før han tog rådsmedlemmerne med på råd. Foto: Torsten Cilleborg

Medieomtalen faldt heller ikke i god jord hos rådsmedlem Pia Winther Tribler, der antydede, at Thomas Ingemansen har bragt Lyngvild ind i debatten for at få personlig opmærksomhed op til kommunalvalget, hvor Thomas Ingemansen stiller op for Konservative.

Også Annette Jørgensen er træt af situationen:

- Folk læser det som om, der er ny ballade i menighedsrådet, og når de spørger mig, om vi igen skal have Lyngvild-billeder op i kirken, så aner jeg ikke, hvad jeg skal svare, sagde hun med henvisning til, at menighedsrådet ikke har taget stilling til spørgsmålet endnu.

Annonce

Jeg er kirkens svar på Voldemort

Netop Annette Jørgensen og Lars Dibbern havde bedt Jim Lyngvild selv om at komme med til mødet, så de selv kan høre hans tanker om en mulig udsmykning af kirken, men det viste sig at være et brud på proceduren, som formanden havde det lidt stramt med.

Nu skal der lidt mere end procedurehensyn til at holde munden lukket på tusindkunstneren Lyngvild, så han kunne berolige skeptikerne med, at han ikke har lavet underhåndsaftaler med formanden om at lave en ny udsmykning. Men uinteresseret er han bestemt ikke:

- Jeg stiller gerne op til at give et bud på forkyndelse, men jeg vil gerne undgå, at der går Jim Lyngvild i den, sagde den erklæret asatro designer, fotograf og kunstner.

Dermed mener han, at mange er tilbøjelige til at vurdere hans værker og nogle gange blive forargede over dem, ud fra hvad de mener om personen Jim Lyngvild.

- Jim Lyngvild er nærmest blevet kirkens svar på Harry Potters Voldemort. Siger man navnet, har man sluppet ondskaben løs. Jeg er faktisk ikke ude på at gøre nogen kede af det, men at de får en god oplevelse ud af at komme i kirken, sagde han, inden han forlod menighedsrådsmødet med et fingerkys til forsamlingen.

Annonce

Beslutning udskudt til næste sommer

Og det er helt i tråd med den måde, formand Thomas Ingemansen ser på mulighederne. Han undlod at kommentere en eneste af de personlige bemærkninger, der faldt mod ham undervejs i debatten, men sagde:

- Det vil være dumt ikke at bruge de gode erfaringer, vi havde med udstillingen sidste år, og prøve at finde ud af, hvordan vi kan gøre kirken til et sted, folk har lyst til at besøge.

Lyngvilds midlertidige fotostatudsmykning med bibelske motiver i Faaborg Kirke anslås at være besøgt af 50-60.000 mennesker i kirken i løbet af 2020.

Om Lyngvild skal udsmykke den færdigrenoverede Faaborg Kirke, nåede menighedsrådet ikke nogen afklaring af. Beslutningen blev, at der laves et arrangement i maj næste år, hvor kunstnere inviteres til at komme og se kirkerummet og lade sig inspirere, og hvor der samtidig lægges op til en dialog med menigheden, om hvad folk gerne vil se i kirken.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Sydfyn For abonnenter

Chokerede vidner: 17-årig dreng sparket og trampet i hovedet

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce