Annonce
112

Forlod brændende bil på markvej: Fem unge anholdt - mistænkt for biltyveri

Fyns Politi anholdt tidligt onsdag fem unge personer. Foto: Michael Bager

Odense: Fyns Politi anholdt tidligt onsdag morgen fem personer, som efterlod en bil i brand på en markvej nær Middelfartvej ved Stegsted.

Et vidne kontaktede politiet klokken 05.39, hvor de fem blev set forlade den brændende personbil. Klokken 06.04 lykkedes det ved hjælp af en hundepatrulje politiet at finde frem til og anholde de fem personer.

De anholdte er fire 17-årige og en 18-årig. De har over for Fyns Politi erkendt, at de satte ild til bilen, som de fortæller, at de havde lånt, uden at ejeren var klar over det. Om de faktisk har stjålet bilen, er for tidligt at sige. Det vil komme an på, hvordan ejeren vælger at se på det, oplyser vagtchef Ehm Christensen.

Inden de fem personer satte bilen i brand på markvejen, var de kommet kørende ad Fynske Motorvej i østlig retning. Ved Kildebjerg endte de i grøft, men de fik bilen op igen og fortsatte. Kort efter, ved Blommenslyst, kørte væk fra motorvejen og fortsatte ind mod Odense ad Middelfartvej.

Da de var kørt forbi Blommenslyst, drejede de af, parkerede bilen og satte ild til den.

De fem personer blev løsladt, da de var blevet afhørt.

... Opdateret kl. 21.00.

Annonce

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce