Annonce
Erhverv

Forligsinstitution retter dato: Strejke kan starte 6. maj

Hvis der om 14 dage fortsat ikke er aftalt overenskomst for de offentligt ansatte, kan strejke starte 6. maj.

Det er den 6. maj, ikke som hidtil oplyst den 8. maj, at en strejke kan bryde ud, hvis forhandlingerne om overenskomst for de offentligt ansatte ender uden resultat om 14 dage.

Det oplyser Forligsinstitutionen, efter at den i første omgang havde meldt den forkerte dato ud. Udløber de 14 dage uden resultat, kan lockout af de offentligt ansatte træde i kraft 12. maj.

Forligsmand Mette Christensen besluttede natten til onsdag at udskyde konflikten i 14 dage. Det er anden gang, hun gør det. Og dermed har hun ikke flere udsættelser i baghånden.

Men det er ikke givet, at der går de fulde 14 dage med forhandlinger. Både forhandlingsparter og eksperter opfatter det sådan, at der er lagt op til et maratonforhandlinger i den kommende weekend.

Hvis de forhandlinger ikke fører til et resultat, kan forligsmanden erklære sammenbrud. Og så kan både strejke og lockout gå i gang på femtedagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce