Annonce
Erhverv

Forligsinstitution retter dato: Strejke kan starte 6. maj

Hvis der om 14 dage fortsat ikke er aftalt overenskomst for de offentligt ansatte, kan strejke starte 6. maj.

Det er den 6. maj, ikke som hidtil oplyst den 8. maj, at en strejke kan bryde ud, hvis forhandlingerne om overenskomst for de offentligt ansatte ender uden resultat om 14 dage.

Det oplyser Forligsinstitutionen, efter at den i første omgang havde meldt den forkerte dato ud. Udløber de 14 dage uden resultat, kan lockout af de offentligt ansatte træde i kraft 12. maj.

Forligsmand Mette Christensen besluttede natten til onsdag at udskyde konflikten i 14 dage. Det er anden gang, hun gør det. Og dermed har hun ikke flere udsættelser i baghånden.

Men det er ikke givet, at der går de fulde 14 dage med forhandlinger. Både forhandlingsparter og eksperter opfatter det sådan, at der er lagt op til et maratonforhandlinger i den kommende weekend.

Hvis de forhandlinger ikke fører til et resultat, kan forligsmanden erklære sammenbrud. Og så kan både strejke og lockout gå i gang på femtedagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce