Annonce
Nyborg

Forlig tog strømmen på elbiler i byrådet

Der kommer indtil videre ikke til at holde biler fra den kommunale hjemmepleje ved de forholdvis få el-ladestandere i Nyborg Kommune. Foto: Kasper Riggelsen
27 benzinbiler i hjemmeplejen skal køre lidt endnu. Imens får politikerne i byrådet lagt en ordentlig plan for biler på el.

Østfyn: Der var lagt ledninger ud til en højspændt diskussion om kommunale elbiler.

Men med et forlig om at få lagt en ordentlig plan tog byrådet i Nyborg tirsdag aften selv strømmen på dramatikken.

- Jeg vil gerne takke partierne for at finde enighed i en meget vigtig debat, som borgmester, Kenneth Muhs (V) konstaterede med tilfredshed - og muligvis også en smule lettelse.

Forliget, der er blevet til i rådhusets virtuelle kulisser, var det overraskende udfald på en efterhånden fem måneder lang diskussion om 27 nye biler til den kommunale hjemmepleje.

Bilerne skal erstatte 27 eksisterende benzinbiler.

En beslutning om at droppe elbiler og anskaffe hybridbiler i stedet, var imidlertid knap ført til referat i september sidste år, før der blev rejst tvivl om den.

Og det har byrådet altså nu taget konsekvensen af med en overraskende beslutning om at skyde både el- og hybridbilerne til midlertidigt hjørne.

Annonce

Flere modeller

Diskussionen om byrådets nej til elbiler i september sidste år har raset stort lige siden.

Forud for tirsdagens byrådsmøde var der således indtil flere modeller for elbilernes eventuelle fremtid i Nyborg Kommune i spil.

De blev imidlertid alle taget af bordet igen, da borgmester Kenneth Muhs (V) kunne præsentere en aftale alle partier imellem om at få lagt en ordentlig og gennemarbejdet plan - ikke mindst for de el-ladestandere, der jo holder elbiler kørende.

- Vi har jo kunnet konstatere, at vi mangler el-ladestandere, påpegede SF's Suzette Frovin.

- Vi havde heller ikke nogen plan for, hvor de skulle stå. Og det er da forkert at beslutte, hvilke elbiler vi skal have, før vi har en plan for el-ladestanderne, tilføjede hun.

Annonce

"Selvsving"

Den kommunale forvaltning skal nu udarbejde en plan for indkøb af elbiler og opsætning af ladestandere.

Og det var også socialdemokratiets Sonja Marie Jensen meget tilfreds med.

- Vi får nu en oplagt mulighed for at gå forrest og sætte en retning for den grønne omstilling, mente hun, mens Venstres Peter Wagner Mollerup var glad for at få sat en stopper for det, han kaldte "selvsving" og "valgkampstemning".

- Elbilerne kunne være gået hen at blive et valgkamptema helt frem til november. Og det ville bare gøre både os selv og borgerne endnu mere forvirrede, mente han.

Annonce

Kører lidt endnu

Og frygte for, at de vil komme til at mangle biler at køre i, behøver de ansatte i den kommunale hjemmepleje heller ikke.

Alle byrådets partier var - på baggrund af forvaltningens anbefalinger - nemlig enige om, at de 27 benzinbiler, der egentlig stod foran en udskiftning, godt kan køre lidt endnu.

Og under alle omstændigheder indtil der en plan for, hvor og hvordan de kommende elbiler kan få strøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce