Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forlangte minimumsnormeringer til alle: Politikere mødt af vrede pædagoger foran rådhus

Frustrerede pædagoger og forældre mødte op foran rådhuset i Faaborg forud for kommunalbestyrelsesmødet tirsdag aften. Her er det socialdemokraternes Steffen Jensen og Kim Aas Christensen, der står for skud. Foto: Torsten Cilleborg
Pædagoger og forældre forlangte ligelig fordeling af millioner til minimumsnormeringer. Politisk flertal står fast på at prioritere sårbare børn. Men i næste runde fordeles puljen nok mere jævnt.

Faaborg-Midtfyn: Omkring en snes pædagoger, støttet af enkelte forældre, mødte i god tid forud for kommunalbestyrelsesmødet op foran rådhuset i Faaborg for at markere deres utilfredshed med deres politikere.

Pædagogerne er frustrerede over, at de lokale folkevalgte ikke vil lave en jævn fordeling af fire millioner kroner ekstra, som Folketinget tildeler Faaborg-Midtfyn Kommune til minimumsnormeringer i børnehaver.

Annonce

I stedet vil et stort flertal i kommunalbestyrelsen i særlig grad tilgodese børnehaver, som har mange socialt sårbare børn.

Håbede til det sidste

Pædagogerne håbede til det sidste, at det ville lykkes at overbevise flertallet om en jævn fordeling af de ekstra penge.

Fællestillidsrepræsentant Henriette Drevsfeldt mødte op sammen med omkring 20 kolleger, men de fik ikke lagt det pres på politikerne, de havde håbet på.Foto: Torsten Cilleborg

- Vi står fast på, at alle børn skal have det samme løft. Det er det, som er hensigten med de ekstra penge til minimumsnormeringer, og i hvert fald nogle af politikerne er usikre. Dem håber vi at påvirke, lød det fra fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Faaborg-Midtfyn, Henriette Drevsfeldt, pædagog ved Tre Ege Skolen i Kværndrup.

Annonce

De svageste børn først

Formand for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S), gik sammen med partifællen Steffen Jensen ud og tog konfrontationen med pædagogerne:

- Jeg forstår godt jeres synspunkter, men jeg står fast på, at vi ved at løfte de svageste børn først, løfter alle børn, gjorde han det klart.

To timer inde i kommunalbestyrelsesmødet måtte Henriette Drevsfeldt og hendes kolleger konstatere, at deres protest har været forgæves - i hvert fald på kort sigt.

Flere politikere kom ud fra rådhuset for at tage en dialog med pædagogerne, men blev ikke overbevist om en anden fordeling af minimumsmillionerne. Foto: Torsten Cilleborg

Et stort flertal bestående af Socialdemokraterne, Venstre, konservative Søren Clemmensen og tre medlemmer af Dansk Folkeparti byrådsgruppe, stemte for, at den ekstra pulje fordeles sådan, at børnehaver med mange sårbare børn får halvdelen af de ekstra fire millioner, mens resten fordeles jævnt. Det betyder blandt andet, at alle børnehaver sikres mindst 10 ekstra pædagogtimer om ugen.

DF fik ikke overbevist René Jørgensen om, at han skulle stemme sammen med resten af sin gruppe. Han undlod at stemme.

Annonce

Foreslog kompromis

Et mindretal bestående af Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og løsgængeren Mads Holdgaard, stemte for et slags kompromis, der vil give 75 procent af beløbet til jævn fordeling, mens de sidste 25 procent skulle øremærkes børnehaver med sårbare børn.

Det ville dog næppe have stillet pædagogerne tilfredse alligevel.

- Nej, det kan vi ikke bruge til noget, fastslog Henriette Drevsfeldt.

Forud for den beslutning gik en længere debat, hvor blandt andre Kim Aas Christensen erkendte, at der er begået forvaltningsmæssige fejlvurderinger, idet kommunen ikke tidligere har fået søgt ind på specialpuljer til sårbare børn.

Annonce

Flere penge næste år

Udvalgsformanden fastslog også, at der vil komme nye puljer, som vil blive fordelt mere jævnt, så alle i 2025 vil have fået hævet minimumsnormeringer mere ligeligt. Allerede næste år kommer der penge, der kan rette op på skævhederne, lod han forstå.

Politikerne er i processen blevet kritiseret for ikke at have taget sig tid til at lytte til fagpersonalets anbefalinger.

Jack Odgaard (DF) erkendte, at processen har været tidspresset:

- Men der er blevet lyttet, endda rigtig meget, og vi har nu fået skabt en dialog, og erfaringerne herfra tager vi med os, når vi ser på fordelingen igen om et halvt år, lovede han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Video: Vild biljagt gennem gaderne: Borgere måtte springe til side for rød Citröen

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Kurt byttede familiens faste ferier til frihed: Vi har oplevet noget, man ikke kunne i et sommerhus

Kerteminde For abonnenter

Arkitekt Søren tog fat, hvor andre ville give op: Reddede en 300 år gammel stråtækt gård fra en grum skæbne

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med nyt om fodboldgudernes Thor, Næsby-talenter til AaB og dit og dat

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Sport

OL mens du sov: Pernille Blume vinder bronze i 50 meter fri

Odense

Fyns Politi efterlyser vidner til knivstikkeri i Odense

OB For abonnenter

Kommentar: Nu kan folket ved selvsyn tjekke den nye stil - OB har gode chancer for at holde stimen

Assens

Specialisten Martin arbejder 160 kilometer fra familien for at bygge topmoderne renseanlæg: - Det er blevet en livsstil

Annonce