Annonce
Erhverv

Forlader chefstilling: Troels Mylenberg stopper i Jysk Fynske Medier

Troels Mylenberg stopper som chefredaktør og udviklingsdirektør i Jysk Fynske Medier.

Tiden er ikke til den ambitiøse redaktionelle udvikling, som Troels Mylenberg gerne så sat i gang. Derfor går han, men han vil fortsat skrive i avisen.

Jysk Fynske Mediers mest kendte ansigt, chefredaktør og udviklingsdirektør Troels Mylenberg, forlader Jysk Fynske Medier ved årsskiftet. Han har valgt selv at stoppe i Jysk Fynske Medier, oplyser mediekoncernen i en officiel meddelelse.

Han begrunder sin beslutning med, at tiden lige nu ikke er til de ambitiøse redaktionelle udviklingsaktiviteter, han ellers gerne ville sætte i gang.

Jysk Fynske Medier har lige nu behov for fokus på kernen og sikring af denne. Og med placeringen af Peter Orry som ansvarshavende chefredaktør for samtlige titler er det her, fokus for den redaktionelle del af virksomheden bør være lige nu.

Lige som det er her, ressourcerne skal samles, herunder de ressourcer, som ellers var tiltænkt Troels Mylenbergs redaktionelle udviklingsenhed, skriver Jysk Fynske Mediers administrende direktør, Jesper Rosener, i meddelelsen.

Troels Mylenberg stopper med udgangen af december, men vil fortsætte med at skrive i Jysk Fynske Mediers dagblade, og han vil desuden løse en række opgaver for direktion og bestyrelse.

Annonce

Stadig udvikling

Administrerende direktør Jesper Rosener fastslår, at der trods afskeden med Troels Mylenberg ikke er tale om, at den redaktionelle udvikling er sat på standby.

- Men under arbejdet med budgettet for 2018 stod det klart for os, at der ikke lige nu er midler til store projekter. Vi skal prioritere, og i det lys har Troels besluttet, at hans rolle kan undværes. Det betyder ikke, at vi skal undvære redaktionel udvikling, men nogen særlig enhed har vi ikke råd til lige nu, forklarer Jesper Rosener.

- Er dette et udtryk for uenighed i den øverste ledelse i Jysk Fynske Medier?

- Ja, vi er og har været uenige, og det er ærlig snak, fortsætter Jesper Rosener.

- Kan du uddybe det?

- Vi er uenige om, hvor mange ressourcer vi kan sætte i redaktionelle udviklingsprojekter nu og her. Vi har altid været gode til at diskutere, og det er der kommet meget god energi ud af. Når det ender sådan nu, er det Troels' eget valg. Vi har arbejdet utrolig tæt sammen i seks år, og der er skabt masser af succeser, lyder det fra Jesper Rosener.

Bygge flere profiler op

- Troels Mylenberg, går du i vrede?

- Overhovedet ikke. Sådan er gamet. Og jeg går kun med en følelse af at have været med til noget fantastisk. Vi har bevæget os helt vildt. Se bare på valgdækningen for nylig i forhold til for fire år siden. Se på vores digitale kompetencer, på vores live-arrangementer, læserinddragelse, konstruktiv journalistik og på avisen Danmark.

- Vi har lavet vilde ting i branchen, og jeg er heldig at have været med på det her hold. Jeg er meget taknemmelig.

På spørgsmålet om, hvem der skal fremover skal repræsentere Jysk Fynske Medier udadtil, svarer Jesper Rosener:

- Vi mister en stor del af vores ansigt udadtil med Troels’ afgang, men Troels vil stadig være med i nogle sammenhænge, og han vil stadig skrive i avisen. Og så må vi få bygget nogle flere profiler op, som kan være med til at dyrke vores image og skabe stolthed om vores butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce