Annonce
GOG

Se video: Forløsningen for GOG efter 13 års titel-tørke

Glæden og forløsningen er malet i disse GOG-ansigter, da sejren i pokalfinalen er sikret i Gråkjær Arena i Holstebro. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
I GOG hedder det "klubben over alle". Derfor pointerer alle i gult, hvor vigtig søndagens pokal-triumf er for klubben efter 13 år uden titler. Direktør var rørt til tårer, da kaptajn Clausen løftede pokalen højt over hovedet.
Annonce

HÅNDBOLD: Man skulle før finaleslaget i Gråkjær Arena i Holstebro 13 år tilbage for at finde den seneste titel til GOG - DM-guldet i 2006/07. Og man skulle helt tilbage til sæsonen 2004/05 for at finde GOG's seneste pokal-titel - den niende af slagsen, i øvrigt.

Så det nye GOG - efter konkursen over det gamle GOG-selskab i januar 2010 - havde altså ingen titel-høst før Holstebro, selv om de gule flere gange har været tæt på.

Alligevel var der begyndt en hvisken i krogene i håndboldmiljøet om, "at GOG ikke kan tage det sidste skridt, når det gælder".

Alt det fik de gule gjort op med, da de søndag med en stålsat og moralsk meget stærk indsats, hvor GOG'erne også holdt hovederne kolde, når tingene brændte på, vandt pokalfinalen for sæson 2019/20 med 30-28 over TTH Holstebro i et intenst og tæt opgør. Og det endog i Gråkjær Arena i det vestjyske.


Vi har leveret på højt niveau i mange sæsoner og været en fast del af toppen. Derfor er det en kæmpe forløsning endelig at tage en titel, som jeg i øvrigt synes er fuldt fortjent

GOG-direktør Kasper Jørgensen


Pokalslutspillet blev ikke et stort Final 4 i Herning med flere tusinde tilskuere på lægterne, men det er værd at notere sig, at GOG undervejs i pokalforløbet slog Aalborg Håndbold i kvartfinale, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold i semifinalen og altså TTH Holstebro i finalen.

Der kan dermed ikke røres ved fynboernes triumf.

Neglebidende spændende for den lille GOG-flok i Gråkjær Arena. Yderst til venstre ses GOG-direktør Kasper Jørgensen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Javel, omstændighederne har været specielle omkring kampene. Det var således nærmest surrealistisk at overvære en finale med 300 tilskuere. Men det, der om nogle år bliver tilbage til historiebogen, er denne kontante kendsgerning:

"GOG - pokalmestre 2019/20".

Annonce

Clausens mesterstykke

GOG-jublen brød ud 20 sekunder før tid, da klubbens nye landsholdsstreg, Anders Zachariassen, lukkede finalen med sin scoring til 30-28, efter at opgøret havde bølget frem og tilbage med skiftende momentum. Zachariassen blev helt kontant sit holds bedste på søndagen - og også ganske fortjent valgt som "finalens bedste spiller".

KAMPEN KORT

Pokalfinale for sæsonen 2019/20

TTH Holstebro-GOG 28-30 (16-15)

Kampens gang: 2-2, 5-4, 8-7, 13-10, 14-12, (16-15), 17-17, 19-21, 20-22, 24-25, 25-27, 28-30

Mål:
TTH: Johan Meklenborg 8 (6), Aaron Mensing 5, Christoffer Cichosz 4, Kay Evert Smits 4, Magnus Bramming 3 (1), Jesper Munk 2, Jonas Porup 1, Mathias Porsholdt 1.
GOG: Anders Zachariassen 7, Emil Jakobsen 7 (3), Morten Olsen 6, Kasper Kildelund 4, Oscar Bergendahl 4,  Simon Bogetoft Pytlick 2.

Bedste spiller:
TTH: Aaron Mensing.
GOG: Anders Zachariassen.

Udvisninger:
TTH: 8.
GOG: 4.

Dommere: Klaus Andersen og Mads Hansen.

Tilskuere: Cirka 300.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 29. september, kl. 18.45: Pfadi Winterthur (Schweiz)-GOG (kvalifikationskamp til gruppespillet i EHF European League, hvor GOG har et plus på ni mål fra første kamp i Gudme).

Da GOG-spillerne havde fået iført sig guldhattene, og kaptajn Frederik Clausen, der i øvrigt spillede en af sine bedste forsvarskampe i meget lang tid, løftede pokalen højt over hovedet, havde klub-direktør Kasper Jørgensen svært ved at holde tårerne tilbage.

Og så kom guldhattene på. I sort ses den langtidsskadede Emil Lærke, der selvfølgelig også var en del af pokalfesten. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Kasper Jørgensen var en markant spiller for "det gamle GOG" og har været direktør i det lange seje træk fra tvangsnedrykningen til 2. division til toppen af ligaen i kølvandet på konkursen i januar 2010.

Annonce

Flere fede oplevelser

- Det er en forløsning, som vi har ventet på rigtig, rigtig længe. Vi har leveret på højt niveau i mange sæsoner og været en fast del af toppen. Derfor er det en kæmpe forløsning endelig at tage en titel, som jeg i øvrigt synes er fuldt fortjent, lød det fra Kasper Jørgensen.


- Hvad kan I bruge sejren til?

- Nu er vi kommet det næste skridt. Nu har vi taget en titel. Den kan skrives ind i bøgerne, og der er noget at bygge videre på. Man kunne se, at vi har den ro og kontinuitet som gør, at vi kan spille den her slags tætte kampe.

- Den her søndag kan jo godt ende med at blive sæsonens højdepunkt?

- Det er da vildt at tage en titel så tidligt på sæsonen, men der er fortsat tre titler at spille op (DM, den nye pokalturnering og European League, red.). Jeg forventer flere fede oplevelser for klubben i sæsonen. Vi vil ikke stoppe her.

- Hvordan er sejren for dig personligt?

- Du kan måske ane det i mine øjne. Der er en lille tåre. Også for mig er det kulminationen på den rejse, vi har været på. Klubben har hungret efter det her. Og nu har vi fået lov til at få guldhattene.

Annonce

Øllet smagte godt

Nicolej Krickau kom til GOG som cehftræner fra Skanderborg Håndbold i 2017. Søndagens triumf er altså også Krickaus første titel med den ambitiøse ligaklub på Fyn. Efter sejren lød det således fra Krickau:

- Vi er mega-glade, mega-stolte. Og mest af alt på klubbens vegne. Det er det, der fylder hos os allesammen lige nu. Det er en hyldest til alle dem, der startede klubben op igen i 2010 - selvfølgelig med Kasper Jørgensen i spidsen. Det er dem, der fortjener den her.

- Men som cheftræner bedømmes du jo også personligt på "titler"?

- Jo, jo, men jeg er allemest glad for at være kommet igennem med vor ambition om, kontinuerligt at være en del af toppen i dansk håndbold. Men når jeg fremhæver klubben, så er det fordi, at det er dens skyld, at vi overhovedet kan være med i den her slags sjove kampe.

Efter sejren var der en fortjent sejrsøl i Gråkjær Arena til GOG-drengene.

- Og den smager godt, som det lød fra flere af spillerne.

Landsholdsbagspiller Morten Olsen er købt ind til GOG som styrmand. Og Olsen styrer løs - allerede tidligt på sæsonen. Når alt bliver (over)hedt, kan han tage tempoet ud af en kamp og få ro på som ingen anden. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Ellers var der hurtig afgang til Gudme efter sejren - og ikke mere festivitas. Klokken 08.15 mandag er det kurs Hamburg og fly videre til Schweiz og tirsdag aftens returopgør mod Pfadi Winterthur om adgang til gruppespillet i European League. GOG har et forspring på ni mål fra Gudme.

- Nu bliver det pludselig en meget sjovere kamp, som det lød fra Nicolej Krickau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce