Annonce
Odense

Forlænget nedlukning skaber dyb bekymring hos citydirektør: Kan blive en katastrofe for butikslivet

Citydirektør Peter Bøgholm er dybt bekymret på butikkernes vegne. Coronanedlukningen har ramt hårdt med en yderligere nedlukning frem til 10. maj. Dertil kommer nedlukning af store festivaler og events, der betyder en aflysning af både Odense Blomsterfestival og HCA Festivals, der plejer at trække tusindvis af besøgende til byen i august. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Citydirektør Peter Bøgholm er bekymret for butikslivet i Odense efter en forlænget nedlukning frem til 10. maj
Annonce

Da statsminister Mette Frederiksen mandag aften indkaldte til pressemøde om en forsigtig genåbning af Danmark, blev det ikke lige det, direktør for Cityforeningen i Odense, Peter Bøgholm, håbede på. For mens de mindste børn kan være på vej tilbage til daginstitution eller skole onsdag efter påske, så var der ikke gode nyheder til de forretningsdrivende. Storcentrene, men også butikker såsom frisører, cafeer og restauranter, må forblive lukket frem til foreløbig den 10. maj. En melding der stort set lukker alt ned i city, inklusiv stormagasinet Magasin.

Og Peter Bøgholm lægger ikke skjul på, at det vil give mange af de forretningsdrivende store problemer.

- Lige nu er alle rigtig hårdt ramt. Og udsigten til minimum en måned mere er rigtig skidt. Det bekymrer mig dybt, hvordan det stiller butikkerne, siger Peter Bøgholm.

På pressemødet lukkede Mette Frederiksen op for at nogle af de mindre forretningsdrivende måske kan være med i næste oplukning af landet efter 10 maj. Men da kan det ifølge citydirektøren være for sent. I hvert fald handler det nu om at holde hånden under dem.

Annonce

Kig på hjælpepakkerne

- Der er lavet rigtig mange gode initiativer og der er også mange, der knokler for at hjælpe dem. Men jeg tror man bliver nødt til at gå ind og kigge på hjælpepakkerne og se, om de nu også kan bruges, nu hvor perioden forlænges. Hvis ikke man får holdt hånden under forretningerne nu, så kan det blive en katastrofe for butikslivet, og noget der grundlæggende vil forandre vores by. Og det gælder ikke kun i city eller Odense, men over hele landet. Det er så voldsomt, det vi ser lige nu, siger Peter Bøgholm.

På pressemødet kom statsministeren også med en opfordring til både bankerne og storudlejerne om at udvise samfundssind med bedre kreditmuligheder og eventuel udskydelse af husleje. Og i Odense har flere storudlejere herunder Barfoed Group og Olav de Linde tidligere meddelt, at de er i dialog med deres lejere. Det samme er man også i Rosengårdcentret, mens Karsten Bill Rasmussen, der blandt andet ejer Tarup Center og en meget stor andel af butikslejemålene i city, ikke har ønsket at fortælle, hvad han agter at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce