Annonce
Nordfyn

Forklaringen på hektisk fly-aktivitet over Morud

F-16 flyene fra Fighter Wing Skrydstrup har udvidet deres træning i mørke. Foto: F-16 pilot MET og Henning Kristensen

Nordfyn: Nu er der selvfølgelig ingen akut fare for, at det danske luftrum pludselig bliver fyldt med en sværm af fremmede maskiner, som det var tilfældet tidligt om morgenen 9. april 1940. Derfor er der heller ikke noget at sige til, hvis der opstår en vis undren, når man pludselig observerer påfaldende megen flyaktivitet over ens bolig.

Det har de seneste par uger været tilfældet for borgere i blandt andet Morud. Men også en del andre steder på Fyn. Flyene har kunnet høres efter mørkets frembrud. Med til mystikken har været, at det ikke har været muligt at spore flyene på appen Flightradar, hvor man ellers kan følge al flytrafik. Dog ikke militære flyvninger, og heri skal forklaringen også findes.

Det er nemlig Fighter Wing Skrydstrup  eller den danske styrke af F-16 kampfly med base i Skrydstrup i Sønderjylland, som er på spil. På grund af vintervejret har det været nødvendigt at udvide træningen i mørketræning fra de normale "mørketræningsuger", oplyser Fighter Wing Skrydstrup og fortæller samtidig, at flyene i denne uge vil lande senest klokken 21.00 og 21.15 i næste uge, hvor den udvidede træning er berammet til på et tidspunkt at slutte. (hen)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce