Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forkert navn på medicin: Styrelse fastholder påbud til kommunal sygepleje

Der var rod i medicinen i et enkelt tilfælde, da Styrelsen for Patientsikkerhed kom forbi sygeplejen i Ringe i juni. Derfor blev påbuddene fra foråret ikke ophævet. Arkivfoto
Styrelsen for Patientsikkerhed roser Faaborg-Midtfyn Kommune for arbejdet med at bringe store fejl og mangler i den kommunale sygepleje i orden, men fastholder skrappe påbud, fordi der stadig er fejl i håndteringen af medicin.

Faaborg-Midtfyn: Det var en barsk kritik, Faaborg-Midtfyn Kommune fik tilbage i april, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed havde været på et såkaldt varslet tilsyn i sygeplejen i Ringe og nattevagten for ældreplejen i hele Faaborg-Midtfyn.

Mangelfuld journalføring, manglende sygeplejefaglig beskrivelse af patienternes aktuelle tilstand, fravær af væsentlige helbredsoplysninger og manglende overskuelighed i journalerne, lød dommen, og det var noget, som styrelsen vurderede, skabte en "betydelig risiko for patientsikkerheden".

Nu har styrelsens kontrollanter igen været på besøg i Faaborg-Midtfyn, og selvom styrelsen anerkender kommunens arbejde, fastholder den statslige kontrolinstans alligevel de påbud, som blev givet i foråret.

Annonce

Medicin blev forbyttet

Det seneste besøg fandt sted i slutningen juni, og efterfølgende vurderede styrelsen, at sygeplejen i Faaborg-Midtfyn fortsat falder i kategorien "større problemer af betydning for patientsikkerheden".

Styrelsen anerkender dog, at kommunen har arbejdet målrettet og systematisk med at bringe de sundhedsfaglige forhold i orden og roser kommunen for dens dokumentation og for at have rettet op på journalføringen.

Når styrelsen alligevel fastholder påbuddene, skyldes det, at der blev konstateret fejl i håndteringen af medicin for en enkelt borgers vedkommende. Et præparat var blevet forbyttet, og der var sat en label på med en anden patients navn og cpr-nummer. Medicinen var dog den rigtige. Under tilsynet fandt sygeplejen ud af, at fejlen var sket på OUH, hvor præparat var udleveret fra. Det oplyser lederen af sygeplejen i Faaborg-Midtfyn Betina Bendix.

Nyt besøg venter

Under besøget kunne styrelsen også konstatere, at den samme borger havde fået D-vitamin doseret i tre dage længere end ordineret.

- Det er selvfølgelig en fejl, men det er ikke en alvorlig fejl, og vi arbejder hele tiden på at forbedre vores praksis, så vi minimerer risikoen for fejl, siger Betina Bendix.

- Påbuddene lyder jo alvorlige. Kan borgere være helt trygge ved sygeplejen?

- Det synes jeg. Jeg er ikke bekymret. Vi har en høj og fin faglighed. Men sådan et påbud påvirker sygeplejerskerne, som bliver pressede og kede af det, siger Betina Bendix.

Styrelsen for Patientsikkerhed kommer igen til Faaborg-Midtfyn den 7. oktober. Her tjekker styrelsen endnu en gang op på de påbud, som blev givet i foråret. Til den tid håber Betina Bendix, at der er styr på det hele.

- Vi arbejder i hvert fald benhårdt på det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce