Annonce
Kultur

Forkølet roman om utroskab

Sara Bouchet. Foto: Politikens Forlag

Bøger: Et midaldrende ægtepar står over for et nyt kapitel i livet, hvor de skal omdanne et faldefærdigt hus i Frankrig til et hotel, da manden, Karl, dør på Molslinjen.

Hans kone, Susanne, der er rejst i forvejen, forstår ikke, hvad han overhovedet lavede på den færge, da han skulle have været på vej ned til hende, så da hun kommer hjem til Danmark, beslutter hun sig for at finde ud af, om hendes mand kan have haft en affære og med hvem.

Undervejs må Susanne også en tur rundt om sin egen ubehagelige fortid. Så langt så godt.

Bogen har fået betegnelsen ”spændingsroman”, og det er da heller ikke noget dårligt setup, men jeg er nødt til at indrømme, at den for det første kedede mig, og at jeg for det andet havde en mistanke om, hvad ”svaret” nok var, allerede meget tidligt, og så bliver det altså lange 400 sider.

Desuden synes jeg, karaktertegningen er for stereotyp, og at de noget desperate valg, Susanne træffer for at løse mysteriet, er utroværdige.

Uden at røbe for meget, kan det afsløres, at temaet i romanen er menneskers utrolige evne til at fortrænge ubehagelige sandheder og leve på løgne. Det kunne der godt være kommet en spændende roman ud af. Det lykkes bare ikke her. Sara Bouchet: ”Min mands elskerinde”. 404 sider. Politikens Forlag

Annonce
Sara Bouchet: ”Min mands elskerinde”. Foto: Politikens Forlag
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce