Annonce
Odense

Forkæmper for frisklavet mad til ældre : Politikerne mangler vilje til at sikre plejehjemsbeboere ordentlig mad

Bjarne Hilmersson er kandidat til Ældrerådet i Odense Kommune. Foto: Michael Bager
Tidligere medlem af Ældrerådet Bjarne Hilmersson har fulgt den politiske proces om lokalt tilberedt mad på plejecentre i årevis. Han er skuffet og desillusioneret over politikerne.
Annonce

Odense: De penge, der er til rådighed til ældremad skal fordeles ligeligt mellem byens plejecentre. Det skrev formændene for henholdsvis Ældre Sagen, Alzheimerforeningen og Ældrerådet i et fælles debatindlæg for nylig.

Afgående ældrerådsmedlem Bjarne Hilmersson er af en lidt anden mening. Han mener, at politikerne skal finde de penge, der skal til og sætte gang i madlavningen på alle byens plejecentre.

Hilmersson i årevis fulgt de politiske tiltag og debatten om ældremaden i Odense Kommune, og har skrevet talrige læserbreve om det. Han er vred og desillusioneret over politikerne, og siger, at det er viljen, der mangler i forhold til at indføre lokalt tilberedt mad på alle byens plejehjem.

- Det her er et område, der er syltet i årevis. Jeg ved ikke, hvor mange regnestykker, der er lavet om ældremaden, og man skubber aben rundt og har gjort det i årevis. Nu har man så fundet ud af, at man ikke følger Fødevarestyrelsens anbefalinger, og så begynder man forfra med et helt nyt regnestykke. Det er så frustrerende, siger han og tilføjer:

- Politikerne har ingen visioner, men sætter bare embedsværket til at regne. I Aarhus har de mad lavet på plejehjemmene, så selvfølgelig kan man også få det i Odense.


Politikerne har ingen visioner, men sætter bare embedsværket til at regne. I Aarhus har de mad lavet på plejehjemmene, så selvfølgelig kan man også få det i Odense.

Bjarne Hilmersson, tidligere medlem af Ældrerådet


Bjarne Hilmersson har i gennem årene set, hvordan politikerne har sat penge af til diverse pilotprojekter, forsøgsordninger, brugerundersøgelser og sågar istandsættelse af plejecentrenes køkkener for 25 millioner statskroner i 2017.

- Men det var penge ud ad vinduet, for de køkkener duer ikke til noget. Nu har man igen regnet ud, at der skal istandsættes køkkener for mange millioner, hvis maden skal laves lokalt. Det er som om, at man med vilje og i årevis har trukket tiden ud og lavet diverse forsøg og brugt millioner på at sætte køkkener i stand, som så alligevel ikke kan bruges. Og når det så kommer til stykket, så er det for dyrt, og så vil man ikke alligevel, lyder det fra Hilmersson, der også har en bredside til kølemaden fra Byens Køkken, som de fleste plejecentre får mad fra.

- Det, der er galt med maden fra Byens Køkken, er, at det er opvarmet mad. Prøv at forestille dig at leve af det hver eneste dag.  En af de få glæder, beboere på plejehjem har, er maden, for der sker ikke andet. Derfor er det så vigtigt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce