Annonce
Nordfyn

Forhøjet beredskab på campingpladser: Rengøring af toiletterne efter hvert eneste besøg

Om vejret måtte arte sig nok så godt i påsken, kommer det ikke på tale at åbne badelandet på Hasmark Strand Camping. Arkivfoto
Malene Kronborg, regionschef for First Camp i Danmark og dermed overordnet ansvarlig for Hasmark og Bogense Strand Camping, er klar til at byde campisterne velkomne i påsken. Med blandt andet rengøring på toiletterne efter hvert besøg tages der et væld af forholdsregler for at værne sig mod coronasmitten.
Annonce

Nordfyn: Allerede i sommeren 2019 blev camping og corona kædet sammen, da Corona Camping beliggende mellem Ringsted og Køge optrådte i tv-serien Trailerpark Danmark.

Nu her, snart et år senere, er der mere alvor bag, når de to ord forbindes. Snart er det påske. Tidspunktet, hvor campingfolket for alvor indfinder sig på landets campingpladser. Tidligere på året blev Hasmark og Bogense Strand Camping købt af svenske First Camp. Malene Kronborg er som regionschef overordnet ansvarlig for campingkoncernens danske pladser, og hun forsikrer, at sikkerheden vil være i top, når campisterne kommer.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at overholde alle de forholdsregler, som sundhedsmyndighederne siger, at vi skal. Og derudover indfører vi en række ekstra tiltag for at være sikre på, at vi gør det helt rigtige. Vi har jo på ingen måder nogen intentioner om at medvirke til, at nogle bliver smittet, og selvfølgelig heller ikke vores gæster, siger Malene Kronborg.

Vi har lavet en timeplan med toiletvagter. Det betyder, at ligeså snart der bare har været ét menneske på toilet, gør vi rent, så der er klart til den næste gæst. Det gør vi simpelt hen hele dagen. Og i løbet i natten har vi valgt at gøre rent to gange.

Malene Kronborg, regionschef for First Camp i Danmark og dermed også for Hasmark og Bogense Strand Camping.

Annonce

Ekstra personale

Bogense Strand Camping holder åbent året rundt, mens Hasmark Strand Camping tager hul på sæsonen den 3. april. Begge steder vil gæsterne bliver mødt af ekstra personale, der skal sørge for at optimere hygiejnen. Særligt i forbindelse med toiletbesøg.

- Vi har lavet en timeplan med toiletvagter. Det betyder, at ligeså snart der bare har været ét menneske på toilet, gør vi rent, så der er klart til den næste gæst. Det gør vi simpelt hen hele dagen. Og i løbet i natten har vi valgt at gøre rent to gange.

Gæster, der gerne vil i bad, skal henvende sig til destinationschefen. Herefter bliver der låst op til badefaciletterne, og når gæsten er færdig med at bade, bliver der straks gjort rent. Badelandene, som er tilknyttet de to nordfynske pladser, vil være lukket så længe, at myndighederne finder det nødvendigt.

Annonce

Usvækket interesse

Restauranten på Hasmark Strand Camping vil være lukket i den forstand, at det kun vil være muligt at købe takeaway mad, som man selv kan hente. I pladsernes butikker bliver der opsat afmærkninger på gulvet, så man kan holde den rette afstand. Malene Kronborg oplever stort set usvækket interesse for at tage på camping på trods af risikoen for coronavirus.

- Vi får rigtig spørgsmål fra folk, der spørger, om vi åbner. De vil gerne lidt hjemmefra efter måske at have været isoleret. Derfor er mange også parate til at komme ud og få noget frisk luft og føle lidt ferieagtig stemning.

Forventer I, at der kommer markant færre gæster på de fynske pladser?

- Indtil videre har vi fået mange positive meldinger omkring, at folk glæder sig til at komme. Der er selvfølgelig også enkelte, der er afventende og usikre på situationen, hvilket vi godt forstår. Men som det ser ud nu, kommer størstedelen af danskerne, som har booket. Hvis situationen med lukkede grænser forbliver, som den er, den næste måned eller to, bliver vi selvfølgelig ramt af, at vi ikke har mulighed for at få udenlandske gæster.

Ekstra foranstaltninger

Ekstra foranstaltninger, som gæster og medarbejdere skal tage på Hasmark og Bogense Strand Camping:

Alle vores medarbejdere har fået tydelig information om vigtigheden af god håndhygiejne på arbejdet i forbindelse med gæstekontakt, køkkenarbejde, rengøring, toiletbesøg, måltider og øvrigt arbejde.

Fællesområder så som servicebygninger rengøres oftere.

Vores gæster har altid adgang til sæbe i de sanitære faciliteter og nu også i alle vores hytter med eget badeværelse.

Der er regelmæssig rengøring af dørhåndtag, vandhaner og andre hyppigt anvendte flader.

Alle medarbejdere får løbende information om Covid-19 og eventuelle nye sikkerhedsforanstaltninger.

Medarbejdere, som har besøgt et af risikoområderne eller føler sig syge, bliver hjemme.

Vi forventer at der benyttes handsker ved brug af vandposter.

(Kilde: Hasmark og Bogense Strand Camping).

Annonce

Ikke som et hotel

Hvad er jeres svar til dem, som måtte undre sig over, at campingpladserne gerne må være åbne, mens hotellerne skal være lukkede?

- Campingpladser er jo, kan man sige, kendetegnet ved, at det foregår uden for, og at folk selv har deres bolig med enten i form af en vogn eller et telt. Det er lidt ligesom at være hjemme ved sig selv. Man bor selvfølgelig side om side, men man har alligevel afstand omkring sig, ligesom man har til naboerne derhjemme. På et hotel er det en mere indelukket atmosfære, hvor der måske kan florere lidt flere bakterier.

Videre fortæller Malene Kronborg, at aktiviteter som hoppepuder vil blive lukket af, og at gæsterne anbefales at iføre sig engangshandsker, ønsker de at spille minigolf. Rundt på pladserne vil der være opsat skilte med de forholdsregler, man skal tage, og engangshandsker og håndsprit vil være tilgængelige i rigelige mængder.

- Vi gør virkelig alt, hvad vi kan, for at tage den situationen alvorligt, fastslår Malene Kronborg.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Skandinaviens største kæde

Svenske First Camp købte i januar Hasmark og Bogense Strand Camping.

First Camp er Skandinaviens største campingkæde.

Inden årsskiftet købte kæden Bøsøre Strand Feriepark og Skovlund Camping ved Middelfart.

I forvejen rådede First Camp over Camp Lakolk Strand-Rømø. De fem danske campingpladser gjorde, at kæden - inden coronavirus brød ud - kalkulerede med, at omsætningen i Danmark ville stige til over 60 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce