Annonce
Odense

Forhøjet beredskab: Fyns Politi forlænger zoner, der skal holde Vollsmose i et jerngreb

Politiet var massivt til stede i Vollsmose torsdag morgen i sidste uge. To personer blev ramt af skud under et skyderi i Egeparken. En uskyldig mand uden relation til den aktuelle rivalisering mellem to grupperinger blev ramt. Foto: Michael Bager
Situationen i Vollsmose er forsat så anspændt, at det er nødvendigt at opretholde både visitationszone og skærpet strafzone i Vollsmose og Korsløkkeparken ved Nyborgvej.
Annonce

Samme dag som justitsminister Nick Hækkerup (S) har besøgt Vollsmose, har Fyns Politi besluttet at forlænge både at den skærpede strafzone samt visitationszonen, som begge tidligere er blevet iværksat for at opretholde ro og orden i Vollsmose, hvor en uskyldig mand og et bandemedlem natten til torsdag i sidste uge blev henholdsvis dræbt og hårdt såret.

- Konflikten mellem grupperinger i området er ikke stoppet. Det viser vores efterforskningen. Konflikten har desværre haft yderst fatale konsekvenser med anvendelse af skydevåben. Derfor er det vores vurdering, at det er nødvendigt at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone, således at vi kan sikre at borgerne, der bor og færdes i området kan gøre det trygt og sikkert, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Baggrund for beslutningen

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni 2020 efter, der sent om aftenen onsdag den 17. juni blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni 2020 efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni igen blev afgivet skud. Denne gang med fatale følger. En 31- årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger.

Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

På baggrund af den yderst alvorlige skudepisode samt det fortsatte konflikt mellem de to grupperinger, har Fyns Politidirektør besluttet at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone i to uger, så de er gældende frem til torsdag den 16. juli klokken 15:00.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis.

En visitationszone betyder, at politiet må ransage uden nogen konkret mistanke.

Allerede da drabet skete, var visitationszonen iværksat. Det blev den på grund at et tidligere skyderi. Zonen har været opretholdt siden 18. juni. Siden da har Fyns Politi beslaglagt: Ni knive, ni dåser med peberspray, fire boldtræ, to hjulnøgler samt et jernrør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce