x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forgældede bygninger i Svendborg: Faaborg-rektor ærgerlig over aflyst gymnasie-fusion

Rektor Jesper Hasager ærgrer sig, men samarbejdet med Svendborgskolerne fortsætter. Arkivfoto: Bent Warncke
Rektor på Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager, er ærgerlig over, at fusionen med de to Svendborgskoler er aflyst - men samarbejdet fortsætter.

Faaborg: Den økonomiske situation på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasium gør, at en fusion med Svendborg og Faaborg Gymnasium aktuelt ikke er mulig.

Sådan lyder meldingen fra STUK (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet), og det ærgrer naturligvis rektor på Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager, der siden 2018 har holdt mange møder med sine lederkolleger fra de to Svendborg-skoler med henblik på at fusionere.

- Svaret fra ministeriet er ikke noget, der slår os, der har siddet med det her, ud. Men det betyder, at vi skal holde fast i vores samarbejde med et andet omdrejningspunkt end hidtil. Nu hedder det ikke fusion, nu kommer det til at handle om alle de områder, som vi gerne vil samarbejde på, siger Jesper Hasager.

Og i en ellers lidt træls besked tager Jesper Hasager det som et indirekte klap på skulderen, at Faaborg Gymnasiums økonomi og elevtal ikke er anført som en årsag til at fusionen må opgives i første omgang.

- Det er rart for os, at ministeriet ikke betragter os som en udfordring. Hvis der havde været et problem i forhold til Faaborg Gymnasium, ville det have stået i den afgørelse, vi har fået, siger Jesper Hasager.

Svendborg Erhvervsskole slæber rundt på en gæld i to bygninger, som skolen ikke bruger længere, og den gæld skal håndteres, inden en fusion er mulig. Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier samarbejder fortsat med STUK om en løsning på gældsproblematikken.

Annonce

Samarbejde fortsætter

Men møderne mellem Faaborg Gymnasium og de to Svendborgskoler kommer til at fortsætte, understreger Jesper Hasager.

- Nu vil vi begynde at kigge på, hvad vi konkret kan samarbejde om omkring fag, pædagogisk udviklingsprojekter og måske skal vi også snakke om samarbejde omkring vores servicefunktioner, siger han.

I har arbejdet på det her længe - hvordan har I det med at fusionen ikke bliver til noget?

- Det er da lidt ærgerligt, at der er nogle mennesker i Svendborg, der har lavet nogle meget alvorlige fejl på et tidspunkt, og så sidder vi nogle mennesker i Faaborg og Svendborg mange år senere, som bliver forhindret i at lave vores arbejde på grund af det. Det er da også smadderærgerligt for unge mennesker i Faaborg, at de skal døje under, at der har siddet nogle voksne i Svendborg og truffet nogle fejlagtige beslutninger for 15-20 år siden, siger Jesper Hasager.

I en pressemeddelelse skriver lederne af de tre skoler, at de med spænding venter på den kommende taxameterreform for ungdomsuddannelserne, "idet denne sandsynligvis vil vise nye veje for udviklingen af ungdomsuddannelserne i Danmark".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce