Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forgældede bygninger i Svendborg: Faaborg-rektor ærgerlig over aflyst gymnasie-fusion

Rektor Jesper Hasager ærgrer sig, men samarbejdet med Svendborgskolerne fortsætter. Arkivfoto: Bent Warncke
Rektor på Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager, er ærgerlig over, at fusionen med de to Svendborgskoler er aflyst - men samarbejdet fortsætter.

Faaborg: Den økonomiske situation på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasium gør, at en fusion med Svendborg og Faaborg Gymnasium aktuelt ikke er mulig.

Sådan lyder meldingen fra STUK (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet), og det ærgrer naturligvis rektor på Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager, der siden 2018 har holdt mange møder med sine lederkolleger fra de to Svendborg-skoler med henblik på at fusionere.

- Svaret fra ministeriet er ikke noget, der slår os, der har siddet med det her, ud. Men det betyder, at vi skal holde fast i vores samarbejde med et andet omdrejningspunkt end hidtil. Nu hedder det ikke fusion, nu kommer det til at handle om alle de områder, som vi gerne vil samarbejde på, siger Jesper Hasager.

Og i en ellers lidt træls besked tager Jesper Hasager det som et indirekte klap på skulderen, at Faaborg Gymnasiums økonomi og elevtal ikke er anført som en årsag til at fusionen må opgives i første omgang.

- Det er rart for os, at ministeriet ikke betragter os som en udfordring. Hvis der havde været et problem i forhold til Faaborg Gymnasium, ville det have stået i den afgørelse, vi har fået, siger Jesper Hasager.

Svendborg Erhvervsskole slæber rundt på en gæld i to bygninger, som skolen ikke bruger længere, og den gæld skal håndteres, inden en fusion er mulig. Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier samarbejder fortsat med STUK om en løsning på gældsproblematikken.

Annonce

Samarbejde fortsætter

Men møderne mellem Faaborg Gymnasium og de to Svendborgskoler kommer til at fortsætte, understreger Jesper Hasager.

- Nu vil vi begynde at kigge på, hvad vi konkret kan samarbejde om omkring fag, pædagogisk udviklingsprojekter og måske skal vi også snakke om samarbejde omkring vores servicefunktioner, siger han.

I har arbejdet på det her længe - hvordan har I det med at fusionen ikke bliver til noget?

- Det er da lidt ærgerligt, at der er nogle mennesker i Svendborg, der har lavet nogle meget alvorlige fejl på et tidspunkt, og så sidder vi nogle mennesker i Faaborg og Svendborg mange år senere, som bliver forhindret i at lave vores arbejde på grund af det. Det er da også smadderærgerligt for unge mennesker i Faaborg, at de skal døje under, at der har siddet nogle voksne i Svendborg og truffet nogle fejlagtige beslutninger for 15-20 år siden, siger Jesper Hasager.

I en pressemeddelelse skriver lederne af de tre skoler, at de med spænding venter på den kommende taxameterreform for ungdomsuddannelserne, "idet denne sandsynligvis vil vise nye veje for udviklingen af ungdomsuddannelserne i Danmark".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce