Annonce
Erhverv

Forfatter lettet over tv-afsløring

Direktør Asger Jensby (th), bliver nu anklaget for at have smykket sig med lånte fjer.

Tv-afsløringen af erhvervsmanden Asger Jensbys falske cand.merc.-titel vakte lettelse hos forfatter, der i ny bog om IT Factory fortalte om forholdet.

Annonce

Det vakte lettelse og glæde hos forfatteren til en ny bog om IT Factory, da DR Nyheder søndag aften kunne berette om erhvervsmanden Asger Jensbys falske titel som cand.merc. I virkeligheden nåede han "kun" at få en HA-eksamen. Sanne Udsen, konsulent, ph.d. og forfatter, udsender mandag en bog om IT Factory-skandalen, og hun har her peget på de smykkede fjer hos Jensby.

- Jeg var rigtig glad, da jeg så det, for jeg har da været lidt bekymret for at skrive det, siger Sanne Udsen, der også måtte igennem mange diskussioner med både forlag og juridiske konsulenter. Hun baserer sine oplysninger på særligt troværdige kilder. Men DR fik direkte sagen bekræftet hos Handelshøjskolen i Århus - noget, som ifølge Sanne Udsen ellers ikke er så nemt.

Sanne Udsen, der tidligere har skrevet en bog om "psykopater i jakkesæt", undrer sig over flere ting ved den falske Jensby-titel. Det har åbenbart været forholdsvis almindelig kendt, i hvert fald nogle steder, at Jensby aldrig var cand.merc., selv om han selv oplyste om det.

- Jeg kan undre mig over, hvorfor bankerne ikke går mere ind i det, når man har de vedholdende rygter om Jensby og desuden en direktør, Stein Bagger, med blandede resultater bag sig. Synes de ikke, rygter er seriøse - eller har de ikke hørt dem, spørger Sanne Udsen.

Hun kan konstatere, at det er ganske udbredt at bruge falske titler - men advarer mod at gøre det. Når først man en gang har hæftet en forkert titel på sig selv, er det meget svært at komme bort fra igen, påpeger hun.

Hun kan konstatere, at det er ganske udbredt at bruge falske titler - men advarer mod at gøre det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce