Annonce
Bøger

Forfatter døde – nu udkommer bogen

Annonce

Forfatteren Lars Viinholt-Nielsen afgik efter lang tids sygdom ved døden 11. januar. Få dage forinden havde han med sin hustrus hjælp færdiggjort den sidste korrektur til bogen ”Odense-Kerteminde-Martofte Jernbane”, der i næste måned udkommer på forlaget Banebøger.

Bogen fortæller historien om Kertemindebanen, der i mange år var en af Danmarks mest trafikerede privatbaner med en god driftsøkonomi og deraf følgende udbyttebetaling til aktionærerne.

Endnu midt i 1950’erne hørte den til den bedste femtedel af de danske privatbaner. Kertemindebanen skulle derfor have haft alle muligheder for at overleve de store banenedlæggelser i 1960’erne, hvor antallet af privatbaner blev reduceret med cirka to tredjedele.

Uheldige økonomiske dispositioner, som rakte helt tilbage til banens start, medførte imidlertid, at den var tæt på at standse allerede i 1939. Gammeldags materiel og en utilfredsstillende køreplan kunne ikke konkurrere med befolkningens motorisering i 1950’erne og 60’erne, ligesom banens linjeføring på længere sigt viste sig uhensigtsmæssig.

Staten, amtet og samtlige kommuner undtagen Kerteminde havde derfor ingen problemer med at afsige dødsdommen, og den 31. marts 1966 kørte de sidste tog på Kertemindebanen.

Bogen, der netop er gået i trykken, rummer et mindeord om forfatteren. Den er 180 sider, rummer over 300 illustrationer og koster 298 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce