Annonce
Nyborg

Forfatter bag kendte kriminalromaner på visit i Nyborg

Nyborg Bibliotek henter Jens Henrik Jensen til byen. Foto: Red Star Photo
Nyborg Bibliotek byder på forfattermøde med Jens Henrik Jensen, hvor man kan høre nærmere om manden bag de dramatiske bøger.

Nyborg: - Hvem er manden bag de dramatiske bøger? Hvordan arbejder han? Og hvor kommer inspirationen fra?

Spørgsmålene kan man få svar på, når Jens Henrik Jensen, krimiforfatteren bag bogserien om Oxen, besøger Nyborg.

Forfattermødet med Jens Henrik Jensen arrangeres af Nyborg Bibliotek og finder sted på Slotmøllen 9. oktober klokken 19-21.

Annonce

Bogserien og Nyborg

Jens Henrik Jensen debuterede som forfatter i 1997 med bogen Wienerring, hvorefter han udkom med trilogierne om Kazinski og Nina Portland, men det er især med serien om den traumatiserede krigsveteran Niels Oxen, at han for alvor har gjort sig bemærket, skriver Nyborg Bibliotek i en pressemeddelelse.

Serien er særligt interessant for nyborgensere, fremhæver pressemeddelelsen, da Niels Oxens hovedmodstander i serien er den hemmelige og magtfulde organisation Danehof, der stammer helt tilbage fra middelalderen. Sagen bringer Niels Oxen til Nyborg, hvor Jens Henrik Jensen kommer med detaljerede beskrivelser af gader og steder i Nyborg.

Det seneste bind i serien, ”Lupus”, udkom i 2018.

En mester i spind

Nyborg Bibliotek beskriver Jens Henrik Jensen som en forfatter, der sætter stor pris på skjulte dagsordener, dobbeltspil og raffinerede intriger. Hans bøger er fyldt med konspirationer og lyssky affærer, agenters hemmelige liv, stædige politiefterforskninger og opklaringer af forbrydelser.

Han er uddannet journalist, og det mærkes i hans historier, der altid er gennemresearchede i forhold til lokaliteter, historie med mere.

Forfattermødet med Jens Henrik Jensen på Slotmøllen 9. oktober kl. 19. Billetter kan købes via Nyborg Biblioteks hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce