Annonce
Kultur

Forført af dukkeføreren

På I Pupi Siciliani kan du vælge mellem fire antipasti. For eksempel papirtynde skiver af let røget tun med syrnet fløde og bær. Foto Lasse Hansen

Stemningen på I Pupi Siciliani oser af italiensk charme. Er du sulten og vil have det hele med, skal du medbringe den store tegnebog

I Pupi Siciliani

Vindegade 71 5000 Odense C Tlf. 661116 69 www.ipupisiciliani.dk/

Bum! Lige fra vi træder ind i den lille, sicilianske restaurant på Vindegade, får vi et spark i hovedet af den italienske støvle. Duften, varmen og lydene. Det er, som er vi trådt ind igennem et ormehul: Odense på den ene side. Italien på den anden.

Og duften får mundvandet til at løbe. På en tavle står et citat af George Miller - manden bag Mad Max-filmene: "Det eneste problem med at spise italiensk er, at man er sulten igen efter fem, seks dage."

Vi beslutter os for at teste sandheden af det udsagn samt spændvidden i køkkenet og går planken ud med antipasti, primi, secondi og dolci.

Det skal vise sig at blive en halvdyr fornøjelse.

Vi bestiller et glas af husets hvidvin, kigger på menuen og undrer os over, hvor det obligatoriske brød bliver af.

Det kniber lidt med pladsen ved det bord, vi først får anvist, men vi får lov til at skifte position, da en gruppe på fire er færdige med at spise og forlader restauranten.

Stedet er moderne indrettet med solide, kvadratiske borde og behagelige stole. Fra den ene væg hænger nogle teaterdukker - en reference til restaurantens navn, som tager afsæt i det traditionsrige, italienske dukketeater "L'Opera dei pupi".

På I Pupi Siciliani kan du vælge mellem fire antipasti. For eksempel papirtynde skiver af let røget tun med syrnet fløde og bær. Foto Lasse Hansen

Som hos mama

Vores forretter er helt traditionelle. Min ledsager får den klassiske, sicilianske ret arancina - en friturestegt risbolle med ragufyld. Straks efter første bid får den et anerkendende nik. Sprød skorpe og godt bid i risene. Der er ikke voldsomt meget ragufyld. Til gengæld er der rigelig umami i parmesancremen.

Min ret er anderledes fersk. Papirstynde skiver tun med syrnet fløde og bær. Tunen er let røget og smelter på tungen. Bærrene og mynten skaber gode nuancer; jeg savner dog noget, der kan knække syren.

Endelig kommer tjeneren med brødet. Det er rustikt og salt. Jeg dypper en skive i den fremragende olivenolie, der står på bordet. Det hjælper.

Pupi Siciliani i Odense. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Primi over secondi

De klejne glas vin rækker knap nok til forretten, og vi bestiller en flaske Friulano Collio fra Ronco Blanchis. God syre, duft af mark og toner af æble i smagen.

Den passer perfekt til min risotto con speck, som sidder lige i skabet og i sig selv er et besøg værd. Den er cremet med godt bid i såvel ris som de grønne asparges, og der er knas fra flæskesvær og parmesanchip. Det er italiensk, når det er bedst: simpelt og smagfuldt.

Det samme gør sig gældende for ledsagerens rigatoni med torsk. Pastaen er al dente til perfektion med masser af smag af tomat og hav.

Vores to secondi-retter fortryller og forfører ikke helt på samme måde. "Elefant­øret", en stor svineschnitzel, smager skam fint; paneringen er lækkert sprød, kødet mørt med tilpas smag af citron. Dertil dejlig, fed sauce tartare, men det tager sig lidt klodset ud på tallerkenen og er ikke så indbydende for øjet som min primi piatti.

Pupi Siciliani i Odense. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Dessert i gryden

Torsken på den anden side af bordet er også flot tilberedt. Kødet er hvidt og saftigt, krum­men på toppen er sprød med mild appelsinsmag, og marsalareduktionen smager af mere (læs: Der var ikke nok af den). Det halter dog med præsentationen.

Med desserterne er vi igen tilbage på sporet hvad anretning angår. Chokoladekuglen, som min ledsager får serveret, er mørk og intens og tager sig smuk ud oven på den hvide creme flankeret af kirsebær, der bidrager med farve og frugtsyre.

Min tiramisu er fornemt serveret i en lille emaljegryde. Mascarponecremen er luftig og fyldig, og rettens ladyfingers har god smag af kaffe uden at være våde. Det er himmelsk.

Når jeg alligevel kun kaster fire stjerner efter I Pupi Siciliani, hænger det sammen med prisen. Uden mulighed for at vælge en tre- eller firerettes menu bliver det en pebret omgang at teste det italienske køkken fra antipasti til dolci. Ser vi bort fra vinen, koster vores fire retter 526 kroner per person. Det er efter min mening for dyrt i forhold til, hvad andre restauranter i Odense kan tilbyde.

Men maden er absolut anbefalelsesværdig. Vi er glade og mætte, da vi forlader restauranten. Og jeg tænker, at der nok går et par dage, inden jeg er sulten igen.

Pupi Siciliani i Odense. Foto: Lasse Hansen
Pupi Siciliani i Odense. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce