Annonce
Faaborg-Midtfyn

Foreningshus på vej?: Guldhøj-salg sættes på stand by

John Lademann og Helene Jakobsen er med i front for Borgerhusbanden, der gerne ser et foreningshus på Guldhøj. De nærmere undersøgelser af den mulighed gør, at politikerne udskyder et eventuelt salg af østfløjen. Arkivfoto: René Johansen

Politikerne udskyder beslutningen om at sætte østfløjen af Guldhøj-komplekset til salg, og samtidig piller de en flytning af Broby Bibliotek ud af kvadratmeteranalysen.

Ringe/Nr. Broby: Tanken om at sætte en del af Guldhøj-komplekset i Ringe til salg bliver nu definitivt udskudt.

Det er der i hvert fald enighed om i Økonomiudvalget, der på sit seneste møde havde sagen på dagsordenen.

Udsættelsen skyldes, at Borgerhusbanden, der arbejder på at få skabt et foreningshus, har peget på Guldhøj som stedet for sådan et og som er et alternativ til et nybygget foreningshus i forlængelse af fritidscentret. Nybyggeriet er et ønske, der er fremsat i samarbejde med Midtfyns Fritidscenter, Nordagerskolen, idrætsforeninger og folkene bag Midtfyns Multipark, og det er disse muligheder, der nu skal klarlægges, inden et til slag-skilt eventuelt kommer i vinduet.

Det oplyser borgmester Hans Stavnsager (S).

- Der er allerede foreninger, der bruger vestfløjen på Guldhøj, og Borgerhusbanden har en tanke om, at der kan laves et foreningshus - og måske kan frivilligcentret også rykkes derop. Det sådanne nogle undersøgelser, som der lige nu er i gang, og hvor vi afventer resultatet, forklarer Hans Stavnsager.

Annonce

Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet.

Hans Stavnsager, borgmester

Guldhøj-komplekset

Guldhøj er en tidligere folkeskole, og en del af bygningerne er i dag omdannet til boliger.Komplekset består af 4560 etagemeter. Østfløjen, der er i spil til at blive solgt, er på 1900 kvadratmeter, mellembygningen er 260 kvadratmeter og vestfløjen cirka 2400 kvadratmeter.

To ejendomsmæglere har vurderet østfløjen. Laveste vurdering er 2,3 mio kr. Højeste er 3,3 mio. kr. Salgsprisen er fra administrationen side foreslået til at være 2,8 mio kr.

Flere foreninger, ungdomsskolen, hjemmeplejen og sygeplejen holder i dag til på Guldhøj.

Klarhed til efteråret

Et helt eller delvist salg af Guldhøj-komplekset indgår i den store kvadratmeteranalyse, som skal munde ud i færre kommunale kvadratmeter og dermed i sidste ende sparede kroner.

Forslaget i rapporten om at sælge hele Guldhøj-komplekset og flytte foreningerne til andre kommunale lokaler har politikerne tidligere manet dybt ned i jorden. Det er derfor kun østfløjen, der reelt er i spil til et salg, og Borgerhusbanden, der repræsenterer flere tusinde medlemmer, peger på, at der er brug for hele komplekset til foreningshuset. Altså begge fløje og nok også mellembygningen.

- Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet, siger borgmesteren.

Bibliotek bliver

Mens det stadig er uvist, hvad der kommer til at ske med dele af Guldhøjkomplekset, så ligger det fast, at flytningen af Broby Bibliotek til Brobyskolerne, afdeling Pontoppidan, pilles ud af kvadratmeteranalysen.

Tanken var at placere biblioteket i forlængelse af læringscentret på skolen.

- Det er taget ud, fordi der ikke rigtig er penge i det her forslag, og det er hele formålet med kvadratmeterarbejdet, siger Hans Stavnsager, der samtidig slår fast, at det ikke er ensbetydende med, at ideen om en flytning er begravet.

Målet med sammenlægningen er et højere besøgstal på biblioteket.

- Det kan godt være, at det er en god ide, men så skal det ind som et selvstændigt punkt, fordi der vil være nogle anlægskroner forbundet med flytningen, påpeger borgmesteren.

Begge sager skal endelig vedtages af kommunalbestyrelsen. Det sker på det næste møde, mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];