Annonce
Faaborg-Midtfyn

Foreningshus på vej?: Guldhøj-salg sættes på stand by

John Lademann og Helene Jakobsen er med i front for Borgerhusbanden, der gerne ser et foreningshus på Guldhøj. De nærmere undersøgelser af den mulighed gør, at politikerne udskyder et eventuelt salg af østfløjen. Arkivfoto: René Johansen

Politikerne udskyder beslutningen om at sætte østfløjen af Guldhøj-komplekset til salg, og samtidig piller de en flytning af Broby Bibliotek ud af kvadratmeteranalysen.

Ringe/Nr. Broby: Tanken om at sætte en del af Guldhøj-komplekset i Ringe til salg bliver nu definitivt udskudt.

Det er der i hvert fald enighed om i Økonomiudvalget, der på sit seneste møde havde sagen på dagsordenen.

Udsættelsen skyldes, at Borgerhusbanden, der arbejder på at få skabt et foreningshus, har peget på Guldhøj som stedet for sådan et og som er et alternativ til et nybygget foreningshus i forlængelse af fritidscentret. Nybyggeriet er et ønske, der er fremsat i samarbejde med Midtfyns Fritidscenter, Nordagerskolen, idrætsforeninger og folkene bag Midtfyns Multipark, og det er disse muligheder, der nu skal klarlægges, inden et til slag-skilt eventuelt kommer i vinduet.

Det oplyser borgmester Hans Stavnsager (S).

- Der er allerede foreninger, der bruger vestfløjen på Guldhøj, og Borgerhusbanden har en tanke om, at der kan laves et foreningshus - og måske kan frivilligcentret også rykkes derop. Det sådanne nogle undersøgelser, som der lige nu er i gang, og hvor vi afventer resultatet, forklarer Hans Stavnsager.

Annonce

Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet.

Hans Stavnsager, borgmester

Guldhøj-komplekset

Guldhøj er en tidligere folkeskole, og en del af bygningerne er i dag omdannet til boliger.Komplekset består af 4560 etagemeter. Østfløjen, der er i spil til at blive solgt, er på 1900 kvadratmeter, mellembygningen er 260 kvadratmeter og vestfløjen cirka 2400 kvadratmeter.

To ejendomsmæglere har vurderet østfløjen. Laveste vurdering er 2,3 mio kr. Højeste er 3,3 mio. kr. Salgsprisen er fra administrationen side foreslået til at være 2,8 mio kr.

Flere foreninger, ungdomsskolen, hjemmeplejen og sygeplejen holder i dag til på Guldhøj.

Klarhed til efteråret

Et helt eller delvist salg af Guldhøj-komplekset indgår i den store kvadratmeteranalyse, som skal munde ud i færre kommunale kvadratmeter og dermed i sidste ende sparede kroner.

Forslaget i rapporten om at sælge hele Guldhøj-komplekset og flytte foreningerne til andre kommunale lokaler har politikerne tidligere manet dybt ned i jorden. Det er derfor kun østfløjen, der reelt er i spil til et salg, og Borgerhusbanden, der repræsenterer flere tusinde medlemmer, peger på, at der er brug for hele komplekset til foreningshuset. Altså begge fløje og nok også mellembygningen.

- Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet, siger borgmesteren.

Bibliotek bliver

Mens det stadig er uvist, hvad der kommer til at ske med dele af Guldhøjkomplekset, så ligger det fast, at flytningen af Broby Bibliotek til Brobyskolerne, afdeling Pontoppidan, pilles ud af kvadratmeteranalysen.

Tanken var at placere biblioteket i forlængelse af læringscentret på skolen.

- Det er taget ud, fordi der ikke rigtig er penge i det her forslag, og det er hele formålet med kvadratmeterarbejdet, siger Hans Stavnsager, der samtidig slår fast, at det ikke er ensbetydende med, at ideen om en flytning er begravet.

Målet med sammenlægningen er et højere besøgstal på biblioteket.

- Det kan godt være, at det er en god ide, men så skal det ind som et selvstændigt punkt, fordi der vil være nogle anlægskroner forbundet med flytningen, påpeger borgmesteren.

Begge sager skal endelig vedtages af kommunalbestyrelsen. Det sker på det næste møde, mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce