Annonce
forside

Foreningerne viste sig frem

Hanna Winther og Amanda Taheri studerede de flotte stykker fjerkræ fra Langelands Racefjerkræklub. Formand Ib Thomsen og resten af bestyrelsen var med ved arrrangementet.

Folkeoplysningsudvalget holdt for tredje gang Foreningernes Dag på Skovsgaard, og det blev lidt af et tilløbsstykke

Annonce

Hennetved: Intelligente mennesker keder sig aldrig. sagde man i min barndom. Og så gjaldt det jo om at finde på et nogenlunde fyldestgørende svar, når man blev spurgt om, hvad man lavede i sin fritid. Fjernsynskiggeri talte ikke rigtig i den forbindelse.

Børn og voksne på Langeland har da heller ikke rigtig nogen undskyldning for at kede sig, for på øen findes snesevis af klubber og foreninger, der tilbyder hver sine former for fritidsaktiviteter, lige fra leg, motion og bevægelse over kreative sysler og interesse for dyr til decideret samfundsnyttige opgaver.

I går var over 30 langelandske foreninger samlet til Foreningernes Dag på Skovsgaard, og hvis nogen på forhånd havde tænkt, at det lød kedeligt, så blev de klogere.

Alle foreninger var blevet opfordret til at stille op med mindst en aktivitet, der kunne vise de besøgende lidt af foreningens virke. Mixdanserne demonstrerede vals, spejderne havde tændt bål, Langelands Husflidsforening drejede smukke ting i træ, og racefjerkræklubben havde nogle fine stykker fjerkræ med, vistnok gæs og ænder.

- Vi har været meget fokuseret på, at foreningerne ikke bare skulle have hver sin stand med en stak brochurer og så en termokande kaffe, siger Jytte Frederiksen.

Hun er formand for Folkeoplysningsudvalget, der har arrangeret Foreningernes Dag sammen med Langeland Kommunes fritidskonsulent Nynne Printz. Ud over at give interesserede en smagsprøve på, hvad foreningerne kan tilbyde, peger Jytte Frederiksen på, at det for nogle vil være mindre grænseoverskridende at gå til en klubaften, hvis de på forhånd har mødt flere af foreningens medlemmer.

- Endelig er der jo nogen, der gerne vil være med i diverse foreninger, fordi de har tiden til det og gerne vil gøre en indsats for fællesskabet.

Sådan en type er John Criddle fra Humble, der i går var en af de frivillige på Beredskabsforbundets stand.

- Vi har forsøgt at "sælge" gratis kurser i førstehjælp og forebyggelse, siger John Criddle, der også er aktiv i både Børns Voksenvenner og på Langelandsfortet.

Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst Billedtekst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce