Annonce
Nyborg

Foreninger inviterer til gul folkefest: - Tour de France er én gang i livet

I Nyborg bliver der god plads til de mange tilskuere, som gerne vil se Tour de France, og allerede fredag bliver byen forvandlet til en gul folkefest. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Eventzoner, storskærme og aktiviteter i massevis. Foreninger har påtaget sig ansvaret for at få gang i en stor, gul folkefest i Nyborg by den 2. juli.

Nyborg: Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Nyborg den 2. juli får besøg af en  verdensbegivenhed: Tour de France.

Med afslutningen på 2. etape på Storebæltsvej lige ude foran Cirkle K skal rytterne i verdens største cykelløb ganske vist kun køre omkring tre kilometer på de lokale veje.

Men folkefesten fortsætter inde i byen, længe efter cykelrytterne er kørt over målstregen.

Annonce

- Vi vil nærmest gøre Nyborg til ét stort Tour de France-område, så der er plads til alle, siger Tue Kempf, projektchef for Tour de France i Nyborg Kommune.

- Så om du vil se cykelløb, hygge eller høre musik, sker det rundt om i hele byen, tilføjer han.

Det er takket være et samarbejde med de mange lokale foreninger i Nyborg Kommune, det bliver muligt at få hele byen til at summe af liv og glade dage den 2. juli.

Med eventzoner og storskærme flere steder i midtbyen og lang Tour-ruten bliver Nyborg til én stor gul folkefest.

- Festen går for alvor i gang fredag den 1. juli. Der sker også en masse i ugen op til, og det bliver en hel festuge, men fredag er der storskærmsarrangementer med den 1. etape i København og med efterfølgende koncerter på både Torvet og havnen, fortæller Tue Kempf.

Otte storskærme

Alt i alt bliver der opsat hele otte storskærme rundt om i Nyborg, så alle får mulighed for at opleve cykelløbet.

Her skal de otte storskærme placeres

1. Målområdet, hvor podiet og trøjeoverrækkelserne også vil finde sted

2. Torvet, NGIF's Koncertudvalgs eventzone (både fredag og lørdag)

3. Cirkuspladsen, Nyborg Familie og Firma Sports eventzone

4. Havnen, Vindinge Boldklubs eventzone (både fredag og lørdag)

5. Indendørs på Bastionen, i Bastionens eventzone

6. Sinatur Hotel Storebælts parkeringsplads, KRIF Badmintons eventzone

7. Det grønne område ved Fyns Badestrand, Vindinge Boldklub

8. Området ved Monarch, Mads Lerche Spejdergruppens eventzone

Og hvad skal det så koste at være med til både koncerter, storskærme og de mange andre aktiviteter rundt om i byen, vil nogen sikkert tænke.

Svaret er: Ingenting. Det bliver gratis.

- En af de ting, der er ved cykling, er, at det er gratis at se cykelløb, og med det kæmpe ansvar, som foreningerne har taget, har vi fået muligheden for at give folk en kæmpe fælles oplevelse, fastslår Tue Kempf.

- Hele tanken bag det her er at gøre det sammen. Nyborg er en af de kommuner med størst foreningstæthed, og folk er lokalt engageret. De giver den bare gas. Det er foreningerne, som driver den her butik, fortæller Tue Kempf.

De mange foreninger giver den i øvrigt allerede nu gas med planlægningen af den store dag. Hver især står de for en eventzone, hvor de selv planlægger, hvilke aktiviteter der skal være på netop deres område.

Blandt andet vil der hos Vindinge Boldklub på havnen være alt fra en gourmetrestaurant til cykelringridning.

- Der er et helt program med storskærm med etaperne både fredag og lørdag efterfulgt af musik, aktiviteter i form af cykelringridning, en cykelbane for børn, cocktailbar, en gourmetrestaurant og meget mere, fortæller formanden for Vindinge Boldklub, Claus Johansen.

Sammen med storskærme er eventzonerne spredt ud over hele Nyborg midtby, så alle kan få muligheden for at mærke Tour-stemningen. Grafik: Nyborg Kommune

Vindinge Boldklub har sammensat et musikalsk program, som byder på alt fra Nyborg Big Band til Bellami og Rockekspressen.

Annonce

Fyr og Flamme

Også idrætsforeningen NGIF's koncertudvalg er ved at have programmet klar til eventzonen på Torvet.

Her vil der være musik med blandt andet et gospelkor, Fyr og Flamme og Le Freak, som kommer med et væld af de største 80'ernumre.

- Vi har ikke de store aktiviteter planlagt på Torvet, da vi forventer, at dem der kommer for at se løbet på storskærm, kommer fordi de gerne vil følge med i cykelløbet og enten ikke kan eller ikke vil stå ude på Hjejlevej. Derfor vil vi ikke 'forstyrre' dem, siger John Sørensen, formand for NGIF's Koncertudvalg og tilføjer:

- Der vil selvfølgelig være lidt rundt omkring på pladsen, men mest gode muligheder for at sidde ned og se løbet, samt en masse boder med mad. Der er alt fra østers med rosé- og champagnebar fra Centralcaféen til pølser og pommes frites, tilføjer han.

Udover Vindinge Boldklub og NGIF's Koncertudvalg vil også Middelalderforeningen, Nyborg Familie og Firma Sport, KRIF, Bastionen og mange flere være på plads langs ruten eller i byen med aktiviteter. På den måde kommer byen og målområdet til at hænge sammen.

Annonce

Penge til foreningskasserne

Claus Johansen lægger ikke skjul på, at det har været et stort arbejde. Og også større end han havde troet, da Vindinge Boldklub takkede ja til at stå for en eventzone og 21 salgsboder med øl, vand og mad.

- Vores eventudvalg har bare gjort et så godt arbejde. Det er et kæmpe arbejde, men vi gør det gerne, og nu glæder vi os bare til festen, understreger han.

- Vi synes, det er en spændende opgave, og så synes vi, at vi om nogen burde være en af de foreninger, som kan være med til at løfte noget så stort som det her. Så selvfølgelig skulle vi give en hånd med, tilføjer Claus Johansen.

Med det ansvar, som foreningerne har påtaget sig, får de også mulighed for at tjene nogle penge til deres klubber. Og i NGIF's Koncertudvalg glæder man sig til at være en del af den store fest.

- Der er en hel masse, som ser frem til den her dag, og som glæder sig til at være frivillige. Det er én gang i livet, at de får lov til at hjælpe til ved Tour de France, og det glæder vores frivillige sig virkelig til. Og så er det også en god måde for os at tjene nogle penge til klubben på, siger John Sørensen.

Netop det med at tjene penge til klubben er også en stor drivkraft for Vindinge Boldklub.

- En stor del af det arbejde, vi gør, gør vi for at kunne tjene nogle penge til vores børn og unge. Det er ikke billigt at drive en fodboldklub, så vi er nødt til at tjene nogle penge, så vi har råd til alt fra bolde og klubdragter til en ny måltavle, så vi kan forbedre forholdene for vores medlemmer, fastslår Claus Johansen.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Assens For abonnenter

Entreprenør beskyldt for at sælge 'giftig' kokain til rockere: Blev passet op i sin gravemaskine og snittet i ansigtet

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Annonce