Annonce
Kerteminde

Foreninger hårdt ramt af Havnefest-aflysning: Sejlklubben får underskud på 350.000 kroner

Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Roklub modtager overskuddet fra Havnefesten i 2019. Privatfoto
Aflysningen af weekendens Havnefest har store konsekvenser for både sejlklubben og roklubben, der plejer at modtage overskuddet fra festen.
Annonce

Kerteminde: Sidste år modtog Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Roklub hver især 200.000 kroner i form af overskuddet fra Havnefesten.

I år ser økonomien lidt anderledes ud for begge klubber. Aflysningen af årets Havnefest får nemlig store konsekvenser.


- Det er selvfølgelig trist, det må vi sige. Men det er ikke sådan, at klubben kommer i økonomisk uføre og ikke kan opretholde vores aktiviteter. Alt i alt kører vores aktiviteter videre på samme niveau, så snart der bliver mulighed for det. Vi havde lidt at stå imod med, men det er ikke noget, der skal gentage sig et år mere.

Jørgen Larsen, formand for Kerteminde Sejlklub


- Vi havde generalforsamling for 14 dage siden - noget forsinket - hvor vi kunne orientere om, at vi kommer ud med et underskud på 350.000-380.000 kroner i årets budget, fortæller Jørgen Larsen, formand for Kerteminde Sejlklub.

Ovenpå det store tilskud fra Havnefesten sidste år, havde foreningen budgetteret med 150.000 kroner i indkomst fra Havnefesten. Og det er penge, de ikke får. Samtidig har klubben ifølge formanden mistet  et par hundrede tusinde kroner fra stævner og andre indtægts-givende aktiviteter, som de ikke har kunne afholde.

- Det er selvfølgelig trist, det må vi sige. Men det er ikke sådan, at klubben kommer i økonomisk uføre og ikke kan opretholde vores aktiviteter. Alt i alt kører vores aktiviteter videre på samme niveau, så snart der bliver mulighed for det. Vi havde lidt at stå imod med, men det er ikke noget, der skal gentage sig et år mere, konstaterer han.

Annonce

Hjælpepakker

Kerteminde Sejlklub har søgt en økonomisk håndsrækning i form af nogle af de mange hjælpepakker regeringen har sat i værk. Her har de i alt fået 40.000 kroner.

- Vi har søgt alt, hvad vi kan søge. Og vi er selvfølgelig glade for, at vi har fået noget overhovedet, siger Jørgen Larsen.

Hos Kerteminde Roklub har man endnu ikke overblik over de økonomiske konsekvenser for klubben. Det vil man først få efter bestyrelsesmødet efter sommerferien.

- Det betyder selvfølgelig, at det bliver nogle penge, vi kommer til at mangle. Meget mere kan jeg ikke sige på stående fod. Men selvfølgelig bliver det ikke de samme ting, vi kommer til at gøre i klubben, som hvis Havnefesten havde været der, siger formand for Kerteminde Roklub, Bo Kempf og fortæller, at man på bestyrelsesmødet også skal undersøge muligheden for at søge hjælpepakker.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce